ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Χάρης Σαχίνης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ

Ο Χάρης Σαχίνης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ
EUROKINISSI

Ο Χάρης Σαχίνης αναλαμβάνει από αύριο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, καθώς η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης επικύρωσε την τοποθέτησή του, αποδεχόμενη την πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, που είναι ο μέτοχος πλειοψηφίας.

Ο κ. Σαχίνης είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA από το Harvard Business School.

Από το 2017 κατείχε τη θέση του Business Development Officer στον Όμιλο της Aegean Airlines. Προηγουμένως είχε αναλάβει θέσεις ως Partner της Global Finance, και ως Operating Partner της Advent International. Από το 2009 έως το 2014 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΠΑ, όπου βελτίωσε την αποδοτικότητα της εταιρείας, διαπραγματεύτηκε μεγάλες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου και συνέβαλε στη διαμόρφωση εναλλακτικών οδών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Business Information Group της McGraw-Hill, που υπό την ηγεσία του, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πληροφοριών διεθνώς, με εξειδίκευση στους κλάδους της αεροδιαστημικής, της αεροπορίας, της άμυνας, των κατασκευών και της ενέργειας. Προηγουμένως, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Platts που εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο διεθνώς προμηθευτή ενεργειακών τιμών και πληροφοριών.

Επίσης προώθησε ενεργά τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας. Ήταν επίσης Αντιπρόεδρος του Ομίλου Standard & Poor's, όπου ανέπτυξε διάφορες επιχειρήσεις στον τομέα των χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ICAP, της ATHEXClear, της ENEXClear, του Atlantic Council και της Επενδυτικής Επιτροπής της CNL Capital.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ έχει ως εξής:

  1. Θεοδώρα Βαρβαρίγου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  1. Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
  1. Αναστάσιος Τόσιος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
  1. Αικατερίνη Μπερίτση, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου)
  1. Άγγελος Αμδίτης, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
  1. Δημήτριος Κωνσταντακόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
  1. Αλέξανδρος Νασούφης, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
  1. Μιχαήλ Σταυρουλάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το ως άνω Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνεται με δύο μη εκτελεστικά μέλη, όπως αυτά έχουν αρμοδίως εκλεγεί από την Ειδική Γενική Συνέλευση Μετόχων Μειοψηφίας της ΕΥΔΑΠ (11 Ιουνίου 2018) με θητεία έως την 11η Ιουνίου 2023, με δύο εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ ως μη εκτελεστικά μέλη, καθώς και με τον Αλέξανδρο Πουλιάση, ως μη εκτελεστικό μέλος, ο οποίος προτάθηκε προς εκλογή από τον υπουργό Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ