ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βασίλης Ραμπάτ: Η Xerox είναι μία εταιρεία που φέρνει καινοτομία

Βασίλης Ραμπάτ: Η Xerox είναι μία εταιρεία που φέρνει καινοτομία

Στο ευρύ κοινό η Xerox είναι γνωστή για τα προϊόντα και τις λύσεις της στο χώρο της εκτύπωσης. Όμως, όπως εξηγεί στο CNN Greece, ο Βασίλης Ραμπάτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xerox Hellas, οι λύσεις της πλέον έχουν επεκταθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε να καλύπτουν ολόκληρο τον τομέα της διαχείρισης της πληροφορίας μίας επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραμπάτ, η Xerox ήταν μία εταιρεία που έφερνε και συνεχίζει να φέρνει καινοτομία στην ελληνική αγορά όπου είναι παρούσα από το 1972 και έχει καταφέρει να έχει μία ισχυρή θέση με υψηλά μερίδια αγοράς σε αρκετούς τομείς, ένα διευρυμένο και υψηλού επιπέδου δίκτυο συνεργατών, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλά κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών έχουν περάσει από τη Xerox Hellas.

Η Xerox Hellas κατάφερε κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης να διατηρήσει σε αρκετά καλά επίπεδα τα οικονομικά αποτελέσματά της και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανάπτυξη, καθώς έχει ξεκινήσει να προσφέρει μία νέα γενιά υπηρεσιών και λύσεων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τες να κάνουν τα επόμενα βήματά τους όσον αφορά στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Ραμπάτ η τεχνολογική «επανάσταση», που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, με τις εταιρείες τεχνολογίας να μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στο μέλλον, η Xerox επενδύει σε μία σειρά από νέες τεχνολογικές τάσεις, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως είναι οι 3D εκτυπώσεις, οι αισθητήρες και το Internet of Things (IoT), οι «έξυπνες» συσκευασίες (smart packaging) και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ