ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΑΙΠΕΔ: H Cosco κατάθεσε τη μοναδική προσφορά για ΟΛΠ

ΤΑΙΠΕΔ: H Cosco κατάθεσε τη μοναδική προσφορά για ΟΛΠ

Την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς για το 67% του ΟΛΠ ζήτησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από την Cosco Group (Hong Kong) Limited, η οποία ήταν και η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ, την οποία κατέθεσε η Cosco.Έτσι, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ανέφεραν ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου ότι οι Δανοί της APM Terminals και οι Φιλιππινέζοι της ICTSI έκαναν τελικά πίσω.

«Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα», σημειώνει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως η προσφορά της κινεζικής εταιρείας ήταν χαμηλότερη από την υψηλότερη αποτίμηση του ΟΛΠ. Σημειώνεται πως αν η βελτιωμένη προσφορά δεν ξεπεράσει την υψηλότερη αποτίμηση τότε ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος. Σε άλλη περίπτωση, το ΤΑΙΠΕΔ θα κατακυρώσει τον διαγωνισμό στον ένα και μοναδικό ενδιαφερόμενο.

Σημειώνεται πως το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε το μεσημέρι την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, καθώς και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο την εν λόγω μετοχή συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων δανεισμού.

Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο η αναστολή κρίθηκε επιβεβλημένη μέχρις ότου η εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από τον κύριο μέτοχό της ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για την απόκτηση ποσοστού της εταιρείας.

Πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχής του ΟΛΠ σημείωνε άνοδο 1,39% στα 14,55 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ