ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Pixabay

Η CREDIT M ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ («Credit M») η οποία εδρεύει στην Αθήνα, (Καραγεώργη Σερβίας 2, TK 105 62) πρόκειται να προβεί στην πώληση και μεταβίβαση απαιτήσεων είτε από χρηματοδοτικά προϊόντα καταναλωτικής πίστης ιδίας έκδοσης (πιστωτικές κάρτες Simply Visa), είτε αρχικής έκδοσης τρίτων (ανακυκλούμενες πιστώσεις και δάνεια αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων έκδοσης SFS HellasFinance Consumer Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Πιστώσεων, πρώην Cofidis Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Πιστώσεων) των οποίων ειδική διάδοχος είναι η Credit M, (εφεξής οι «Απαιτήσεις») στην εταιρία “Samco Holdings SARL” με έδρα το Λουξεμβούργο (εφεξής η «Αποκτώσα»).

Ως προς τους εμπλεκόμενους στα εν λόγω τραπεζικά προϊόντα η Τράπεζα έχει ήδη αποστείλει προσωπικές επιστολές σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν.4354/2015 καλώντας τους σε διακανονισμό με προτάσεις κατάλληλης ρύθμισης και συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής, με σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Η διαχείριση των απαιτήσεων θα ανατεθεί από την Credit M, πριν από την ολοκλήρωση της πώλησης προς την Αποκτώσα, στην εταιρία «Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», με έδρα τη Νέα Σμύρνη, Λεωφόρος Συγγρού αρ. 209-211, ΤΚ 171 21, («Cepal Hellas»), η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π.) του Ν. 4354/2015, όπως ισχύει (απόφαση αρ. 207/1/29.11.2016 της ΕΠΑΘ της ΤτΕ, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ Β 970/22.03.2017 ).

Η Cepal Hellas θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις Απαιτήσεις και μετά την μεταβίβασή τους για λογαριασμό της Αποκτώσας.

Κατ’ ακολουθία η Credit M ενημερώνει τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις ανωτέρω απαιτήσεις, άμεσα ή έμμεσα, με οποιαδήποτε ιδιότητα και οποιονδήποτε τρόπο, όπως ενδεικτικά οφειλέτες, συνοφειλέτες, εγγυητές, ή καθολικοί διάδοχοι αυτών (κληρονόμοι), αντίκλητοι ή πληρεξούσιοι αυτών κ.λπ., ότι τα προσωπικά τους δεδομένα που αφορούν στις ως άνω Απαιτήσεις, θα διαβιβασθούν για τον σκοπό της πώλησης και μεταβίβασης των εν λόγω

Απαιτήσεων σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.4354/2015, στην Αποκτώσα και για τον σκοπό της διαχείρισης, κατ’ άρθρο 2, του Ν.4354/2015, όπως ισχύει, στην Cepal Hellas.

Στο πλαίσιο αυτό και για τους σκοπούς της διαχείρισης, η Cepal Hellas δύναται να διαβιβάζει περαιτέρω και κατά περίπτωση, τα ως άνω προσωπικά δεδομένα σε άλλες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις του Ν. 4354/2015, εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών του Ν.3758/2009, σε δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρίες, δικαστικούς επιμελητές και συμβολαιογράφους.

Τα υποκείμενα των ως άνω δεδομένων μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους που προβλέπονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων:
α) για το σκοπό πώλησης και μεταβίβασης των Απαιτήσεων, προς την Credit M, με έδρα την Αθήνα, Κ. Σερβίας 2, ΤΚ 10562, ενώ για την πλήρη ενημέρωσή τους μπορούν να ανατρέχουν στη δημοσιευμένη ενημέρωση της Credit M, στην διαδικτυακή θέση: http://www.credit-m.gr/?page_id=231.
και
β) για τον σκοπό της διαχείρισης των Απαιτήσεων, προς τη διαχειρίστρια εταιρεία με την επωνυμία Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, με έδρα τη Νέα Σμύρνη, Λεωφόρος Συγγρού αρ. 209-211, ΤΚ 171 21 .

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας για την επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από την διαχειρίστρια εταιρία μπορείτε να ανατρέξετε στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων της Cepal Hellas στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cepal.gr/policy.html.