ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SAZKA Group στο CNN Greece: Πιστεύουμε στις προοπτικές Ελλάδος και ΟΠΑΠ

SAZKA Group στο CNN Greece: Πιστεύουμε στις προοπτικές Ελλάδος και ΟΠΑΠ

«Πιστεύουμε στις προοπτικές του ΟΠΑΠ, πιστεύουμε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Με τη φράση αυτή ο Στέφαν Ντλόχη (Stepan Dlouhy), Chief Investment Officer της SAZKA Group συνόψισε μιλώντας στο CNN Greece το γιατί ο τσέχικος όμιλος του μεγιστάνα Κάρελ Κομάρε κατάθεσε δημόσια πρόταση για τον ΟΠΑΠ.

Η δημόσια πρόταση της SAZKA Group για τον ΟΠΑΠ αφορά στο σύνολο των μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει ούτε ελέγχει άμεσα ή έμμεσα, ήτοι στο 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ (213,7 εκατ. ευρώ), που με βάση το προσφερόμενο τίμημα των 9,12 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, αποτιμάται στα 1,95 δισ. ευρώ.

Ακόμη, αφορά στο σύνολο των μετοχών της ΟΠΑΠ που μπορούν να εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης του υπολοίπου μερίσματος της χρήσης 2018 (scrip dividend), στο οποίο η SAZKA Group δεν θα συμμετέχει.

«Είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε 2 δισ. ευρώ για την αγορά του ΟΠΑΠ. Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια», ανέφερε ο Στέφαν Ντλόχη.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η SAZKA Group έχει βεβαιώσει εγγράφως μέσω της Citibank Europe plc. ότι διαθέτει τα μέσα να πληρώσει σε μετρητά το προσφερόμενο αντάλλαγμα. Σήμερα η SAZKA Group κατέχει το 66,7% των δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Delta Management Ltd, η οποία κατέχει το 100% της Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd., η οποία ελέγχει μέσω της Emma Delta Hellenic Holdings Limited, το 33% του ΟΠΑΠ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η SAZKA Group αποσκοπεί με την πρόταση της να αγοράσει σε φθηνότερη τιμή μετοχές του ΟΠΑΠ, αξιοποιώντας με βέλτιστο τρόπο το μέρισμα χρήσης 2018, το οποίο θα λάβει σε μετρητά. Σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ σημείωσε αρχικά πτώση έως τα 9,590 ευρώ, αλλά πλέον ανακάμπτει σημαντικά και κινείται στην περιοχή 9,860 ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι παρέλαβε την δημόσια πρόταση της Sazka Group a.s. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο περί Δημοσίων Προτάσεων (Ν.3461/2006) ο ΟΠΑΠ θα διορίσει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αξιολογήσει την εν λόγω δημόσια πρόταση διατυπώνοντας γνώμη, μετά την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ