ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί κάποιες συνήθειες είναι FIX και δεν θα αλλάξουν ποτέ!

Γιατί κάποιες συνήθειες είναι FIX και δεν θα αλλάξουν ποτέ!

Ο χρόνος τα τελευταία χρόνια κυλάει με γοργούς ρυθμούς και οι τάσεις, η μόδα, η όψη της πόλης και οι συνήθειες αλλάζουν. Πολυκατοικίες, ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα έχουν κατακλύσει την πόλη της Αθήνας. Υπάρχουν όμως και αυτές οι συνήθειες που έγιναν λατρεία και έμειναν σταθερές αξίες στο πέρασμα του χρόνου. Εκείνα τα μέρη, σε πολλές γειτονιές της κλασικής Αθήνας που δεν έχουν τροποποιηθεί και, διατηρώντας την ταυτότητα και τη νοσταλγία του «τότε», μεταφέρουν αναμνήσεις από τα παλιά στο σήμερα.

Τα παραδοσιακά καφενεία και μεζεδοπωλεία αντί να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Γιατί το παραδοσιακό είναι διαχρονικό, και μέχρι και οι νεότερες γενιές υποστηρίζουν τα στέκια στις γειτονιές με το vintage στυλ που σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή. Είναι πλέον μία γλυκιά συνήθεια να μαζευόμαστε με την παρέα στο παραδοσιακό στέκι της γειτονιάς και να περνάμε αμέτρητες ώρες εκεί λέγοντας τα νέα μας και πίνοντας την μπύρα που όλοι τόσο αγαπάμε, την FIX Hellas. Το ρετρό συναίσθημα δημιουργεί μία οικειότητα και μία γλυκιά νοσταλγία. Τα σεμεδάκια, τα ξύλινα παραδοσιακά τραπέζια και καρεκλάκια, η απλότητα και τα χαμογελαστά πρόσωπα των θαμώνων σε κάνουν να νιώθεις μοναδικά και να θες να επιστρέψεις στο ίδιο μέρος ξανά και ξανά. Μέσα λοιπόν στο γκρι της πόλης, υπάρχουν ακόμα εκείνα τα μέρη με το μωσαϊκό, τον παραδοσιακό ελληνικό μεζέ, τα vintage διακοσμητικά καδράκια, τα κεντητά της γιαγιάς και το ραδιόφωνο με τις ροδέλες για τις συχνότητες και την διαχρονική και αυθεντική γεύση της FIX Hellas.

Μία ακόμα συνήθεια που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο και περνάει από γενιά σε γενιά είναι η ανάγκη των Ελλήνων να μαζεύονται γύρω από το τραπέζι και να συζητάνε για θέματα τις επικαιρότητας, να εξιστορούν στιγμές από τα παλιά αλλά και να μοιράζονται τα σχέδια τους για το μέλλον. Όλα αυτά είναι παράδοση χρόνων να συνοδεύονται από ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα και τους ήχους από το τσούγκρισμα των φιαλών FIX Hellas. Δεν είναι παράξενο που τις περισσότερες αναμνήσεις με την παρέα τις έχουμε ταυτίσει με την μπύρα που έχει κερδίσει την καρδιά όλων των Ελλήνων; Τελικά οι αληθινές φιλίες…είναι FIX!

Untitled 7

Η αγάπη για το χωριό ή το εξοχικό, είναι μία ακόμη συνήθεια ενσωματωμένη στο DNA μας. Τα καλύτερα, τα πιο αθώα και τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής μας τα έχουμε περάσει στο αγαπημένο μας χωριό ή εξοχικό. Οι παρέες που ο καθένας από εμάς δημιούργησε κάποιο καλοκαίρι στο αγαπημένο του μέρος έγιναν φίλοι καρδιάς που δεν θα αποχωριστούμε όσα χρόνια και αν περάσουν. Παίζοντας στις αυλές και στις πλατείες, πάντα κάναμε χάζι τους μεγαλύτερους που καθόντουσαν στο καφενείο ή στο ταβερνάκι της πλατείας και μιλούσαν για ώρες πίνοντας FIX από τη φιάλη. Τώρα που μεγαλώσαμε, συνηθίζουμε να αρπάζουμε κάθε φορά την ευκαιρία να μαζευτούμε με την παλιοπαρέα στο χωριό ή το εξοχικό. Οι καλοκαιρινές παρέες που έχουμε δημιουργήσει από τον τόπο που έχουμε ριζώσει και αγαπάμε, είναι πάντα FIX. Όσο καιρό και να έχουμε να βρεθούμε, πάντα θα νιώθουμε σαν να μην πέρασε στιγμή. Τώρα πια είμαστε εμείς οι μεγάλοι που καθόμαστε στην ταβέρνα της πλατείας, λέγοντας ιστορίες για τα παλιά και πίνοντας την αγαπημένη μας FIX Hellas. Απέναντι μας κάνουν χάζι τα παιδιά και «βλέπουμε» τους εαυτούς μας.

Έτσι είναι αυτές οι συνήθειες….FIX, και περνάνε από γενιά σε γενιά. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν αλλάξουν οι τάσεις και η μόδα, κάποια πράγματα μένουν ακλόνητα στο πέρασμα του χρόνου. Όπως η συνήθεια να πίνεις FIX με την παρέα σου και να γελάς δυνατά!

Γιατί οι δυνατές φιλίες είναι FIX!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ