ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς
Ο Άνθιμος Θωμόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς υπέβαλε ο Άνθιμος Θωμόπουλος.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ο κ. Θωμόπουλος υπέβαλε σήμερα το απόγευμα την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

«Ο κ. Θωμόπουλος θα παραμείνει στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή και παράδοση των καθηκόντων του», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως αν και η απομάκρυνση του κ. Θωμόπουλου ήταν δρομολογημένη ήδη από την Τετάρτη και σε γνώση στελεχών της κυβέρνησης, του ΤΧΣ και της Πειραιώς, ωστόσο ανεστάλη χθες – για λίγες ώρες όπως αποδείχτηκε- με παρέμβαση του μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον, ο οποίος κατέχει το 9,12% της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Τζον Πόλσον σε τρισέλιδη επιστολή που απεύθυνε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, στη Διοίκηση του ΤΧΣ, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην ΕΚΤ εξέφραζε τις αντιρρήσεις του στην απομάκρυνση του κ. Θωμόπουλου και του παρείχε στήριξη. Τελικά οι ενστάσεις του δεν εισακούστηκαν. Πληροφορίες που μετέδωσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν πως ήταν ειλημμένη και δρομολογημένη απόφαση να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Θωμόπουλου. Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν πλήρως.

Αλλά και ο ίδιος ο Άνθιμος Θωμόπουλος είχε εκφράσει χθες την βεβαιότητα του ότι θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σε γραπτό του μήνυμα ο κ. Θωμόπουλος διέψευσε τα όποια σενάρια ρήξης εντός της τράπεζας, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θωμόπουλος έπεσε σε δυσμένεια καθώς είχε αναλάβει προσωπικά να βρει ξένα κεφάλαια για να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αντί για 5 δισ. ευρώ τελικά βρήκε μόλις 500 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα καλύφθηκαν με προσπάθειες της Ανωτάτης Διοίκησης της Πειραιώς.

Η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε σήμερα με πτώση 13,77% στα 0,2130 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ