«Έξυπνοι» τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων στο εξοχικό!

Το εξοχικό φαίνεται πως θα επιλέξουν και φέτος για τις διακοπές τους χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν μερικές ημέρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς μακριά από τους χαοτικούς ρυθμούς της πόλης. Με τις τιμές στα τουριστικά καταλύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα εν μέσω θερινής περιόδου και την πληρότητα στην πλειονότητα των κορυφαίων ελληνικών προορισμών να «αγγίζει» το 100%, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι διακοπές στην εξοχική κατοικία, αποτελούν για πολλούς την ιδανική και αναμφίβολα πλέον οικονομική επιλογή.

Με ποιον τρόπο όμως, μπορούμε να κάνουμε τις διακοπές στο εξοχικό περισσότερο ξεκούραστες και κυρίως, ποιες είναι οι επιλογές που έχουμε ούτως ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα; Στην περίπτωση της επιλογής του εξοχικού, σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας μία σειρά από «έξυπνες» λύσεις οι οποίες μπορούν να μας εγγυηθούν πως θα μείνουμε εντός budget και ταυτόχρονα, θα απολαύσουμε στον μέγιστο βαθμό τις διακοπές μας. Η λίστα που ακολουθεί είναι σίγουρα ενδεικτική.

Οι πλέον οικονομικές επιλογές στο ηλεκτρικό ρεύμα

Εν έτει 2019, οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας σε ό,τι αφορά στο οικιακό ρεύμα που καταναλώνουμε δεν είναι -ευτυχώς- περιορισμένες. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας προκειμένου να ανακαλύψουμε τα οικονομικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος που θα καλύψουν τις ανάγκες μας για φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια -την οποία έχουμε σίγουρα ανάγκη στην περίπτωση του εξοχικού. Βασική προϋπόθεση προκειμένου να κάνουμε μία καλή επιλογή είναι να ενημερωθούμε λεπτομερώς εκ των προτέρων για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που θέλουμε να επιλέξουμε.

Οι «έξυπνες» επιλογές στον φωτισμό και τις ηλεκτρικές συσκευές

Ο ρόλος του «έξυπνου» φωτισμού είναι εξίσου σημαντικός για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα στο εξοχικό. Όταν ένα σπίτι δεν κατοικείται σε μόνιμη βάση, είναι σημαντικό να εξοπλιστεί καταλλήλως ούτως ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες μας όταν το επισκεπτόμαστε και παράλληλα, να μην μας οδηγεί σε αχρείαστες σπατάλες. Η επιλογή λαμπτήρων ενεργειακής απόδοσης για το εξοχικό αποτελεί μία απόφαση που θα μας αποζημιώσει, ωφελώντας ταυτόχρονα το budget μας αλλά και το περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε και φυσικά, το πώς λειτουργούν. Η επιλογή συσκευών χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την εξοχική κατοικία.

Η εκμετάλλευση των «έξυπνων» προσφορών για το ρεύμα στο εξοχικό

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της λίστας μας το οποίο αξίζει σίγουρα την προσοχή μας, αφορά στις «έξυπνες» και συμφέρουσες προσφορές που «τρέχουν» ανά διαστήματα και οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στις εξοχικές κατοικίες. Την περίοδο που διανύουμε, για παράδειγμα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το Protergia Εξοχικό για να έχουμε έκπτωση 30% στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο εξοχικό μας, με επιπλέον έξι μήνες δωρεάν πάγια ανά έτος και μεταξύ άλλων, 15% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας νύχτας. Πριν φύγουμε για το εξοχικό, λοιπόν, είναι σημαντικό να μην παραλείψουμε να… πάρουμε μαζί μας και το ρεύμα μας.

2

Η οικονομία στην οικιακή κατανάλωση νερού

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το θέμα της κατανάλωσης νερού στο εξοχικό -η οποία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ενδέχεται να είναι περισσότερο αυξημένη. Σε ό,τι αφορά στο σημαντικό αυτό για το περιβάλλον και την προστασία των φυσικών μας πόρων ζήτημα, η επιλογή ενός συστήματος εξοικονόμησης νερού και κάποιου συστήματος περισυλλογής των ομβρίων υδάτων αποτελούν «έξυπνες» λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματων στο εξοχικό.

Η απαραίτητη προσοχή στα παράθυρα

Σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα σπίτι, τα παράθυρα αποτελούν σημεία τα οποία αξίζει να προσέξουμε. Τα παλιά παράθυρα έχουν συχνά ως αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας. Για την ακρίβεια, τα παράθυρα ευθύνονται για το 25 με 30% των ενεργειακών απωλειών ενός σπιτιού. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να διασφαλίσουμε πως τα παράθυρά μας είναι σε καλή κατάσταση και να αντικαταστήσουμε τα κουφώματα στο σπίτι μας, σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο.

Ο απαραίτητος έλεγχος του λογαριασμού

Τέλος, προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την ενέργεια και τα χρήματα που ξοδεύουμε για το εξοχικό μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως έχουμε κάθε στιγμή τον πλήρη έλεγχο στα χέρια μας, όπως συμβαίνει με την υπηρεσία myprotergia. Και αυτό διότι ο έλεγχος, η μέτρηση και συνεπώς η μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης, είναι βασικά σημεία που σχετίζονται άμεσα με την εξοικονόμηση ενέργειας.

3

Η τεχνολογία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχός μας σε αυτή την περίπτωση. Και το σίγουρο είναι πως αξίζει να την αξιοποιήσουμε προκειμένου να μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια, άνεση και δίχως έγνοιες το εξοχικό μας, όπως ακριβώς και τις «έξυπνες» προσφορές που «τρέχουν».

Διαβάστε επίσης