ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Με διεθνή διαδικασία η πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου

Τράπεζα Πειραιώς: Με διεθνή διαδικασία η πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με διεθνή διαδικασία θα επιλεγεί ο αντικαταστάτης του Άνθιμου Θωμόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώσε σήμερα ότι η αρμόδια Επιτροπή (Nomination Committee) του Διοικητικού της Συμβουλίου ανέθεσε στο διεθνή συμβουλευτικό οίκο EgonZehnder τη συνδρομή για την επιλογή υποψηφίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα προταθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος που θα αναδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από την παραπάνω διαδικασία, θα είναι επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και των μεσοπρόθεσμων στόχων του.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα ορίσει ένα μέλος του ως Εντεταλμένο Σύμβουλο (Interim CEO), ο οποίος θα είναι παράλληλα επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO).

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου που αποτελείται από 6 Ανώτερους Γενικούς Διευθυντές με την προσθήκη και του Interim CEO, έχει την ευθύνη για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της Τράπεζας, με προσήλωση στους πελάτες και στους μετόχους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ