ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι υπολογιστή χρειάζεται μία εταιρεία που είναι always on;

Τι υπολογιστή χρειάζεται μία εταιρεία που είναι always on;

Για έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας τους αλλά και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους δημιουργεί καινούριες ανάγκες όσον αφορά τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα διευθυντικά στελέχη τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Village, ο μεγαλύτερος όμιλος κινηματογραφικής και όχι μόνο ψυχαγωγίας στην Ελλάδα. Μία εταιρεία με σημαντικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, η οποία επιπλέον έχει αναβαθμίσει τις υποδομές της ώστε λειτουργίες όπως είναι ο προγραμματισμός των ταινιών αλλά και η διαχείριση των αιθουσών να γίνεται από οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα στελέχη της. Όπως, επίσης, να μπορούν και από οπουδήποτε και αν βρίσκονται να λύνουν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επιλογή των φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από την διευθυντική ομάδα αλλά και τους ανθρώπους στο τμήμα διαχείρισης δεν είναι μία απλή υπόθεση.

Οι φορητοί υπολογιστές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να είναι always connected, δηλαδή να υπάρχει συνεχής σύνδεση στο Διαδίκτυο, να έχουν μεγάλη αυτονομία, να είναι εύκολοι στη μεταφορά, να έχουν υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά και να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις.

Ένας δύσκολος συνδυασμός, τον οποίο, όπως δηλώνουν τα στελέχη της εταιρείας, τον βρήκαν στο ThinkPad X1 Carbon της Lenovo, έναν φορητό υπολογιστή με χαμηλό βάρος (1,13 κιλά σε υπολογιστή με οθόνη 14 ιντσών), μεγάλη αυτονομία (μέχρι 19 ώρες), κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά και υψηλές επιδόσεις.