ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι το «μυστικό» του αεικίνητου Στέφανου Τσιτσιπά;

Ποιο είναι το «μυστικό» του αεικίνητου Στέφανου Τσιτσιπά;

Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία. Για να μπορεί κάποιος να ζει περισσότερα, πρέπει να είναι… αεικίνητος. Τουλάχιστον, αυτό διδάσκει με τα κατορθώματά του ο διακεκριμένος τενίστας από την Καρδίτσα, Στέφανος Τσιτσιπάς. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στη λίστα με τους 10 καλύτερους τενίστες παγκοσμίως και ο μοναδικός, μέχρι σήμερα, που έχει κατακτήσει τίτλο Γκραν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων.

Ο «Greek Freak» της αντισφαίρισης, όμως, δεν είναι μόνο ένας υπεραθλητής. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το επίπεδο ήθους και η νοοτροπία που αναδεικνύει με τις δηλώσεις του μετά από κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η στάση του φανερώνει έναν άνθρωπο μαχητικό, αλλά και ταπεινό, που εστιάζει στην εμπειρία και προχωρά πάντα μπροστά.

Βρίσκεται πλέον στο Νο7 της Παγκόσμιας Κατάταξης, αλλά δεν σταματά να κινείται από κορτ σε κορτ για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Εξάλλου για τον ίδιο δεν υπάρχει αποτυχία. Υπάρχουν μόνο εμπειρίες και οι αντιδράσεις του ανθρώπου σε αυτές. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει σε κάποια αναμέτρηση, επιμένει να δείχνει σε όλους ότι η προσπάθεια είναι που μετράει. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικό είναι το να θέλει κάποιος να μάθει από τα λάθη του, ώστε να μπορέσει να τα αποδεχθεί και να τα διορθώσει, πριν προχωρήσει στον επόμενο δύσκολο αγώνα, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

tsitsipas2

Αν και πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια νέους σε όλο τον πλανήτη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν διστάζει ακόμα και να διατηρήσει τις αποστάσεις του από τους λογαριασμούς του στα social media, προκειμένου να προσηλωθεί στο στόχο του. «Όσο κινείσαι, ζεις περισσότερα», λέει ο ίδιος στο πλαίσιο της καμπάνιας του Rexona για την τεχνολογία Motionsense στα αποσμητικά της, προκειμένου να υπενθυμίσει, να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει κάθε άτομo που αγωνίζεται για να επιτύχει το καλύτερο. Σύμφωνα με τον κορυφαίο τενίστα, άλλωστε, στο ξεκίνημα μίας νέας μέρας με περισσότερη κίνηση, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις και απογοητεύσεις, παρά μόνο προσπάθεια.

tsitsipas3

Με ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα στα 22 του χρόνια, που περιλαμβάνει συνεχή ταξίδια, συμμετοχές σε τουρνουά σε κάθε γωνιά του πλανήτη και -ενδιαμέσως- καθημερινές πολύωρες προπονήσεις, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος, όχι μόνο για τη δυσκολία προσαρμογής σε έναν τόσο απαιτητικό τρόπο ζωής, αλλά και για το αν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση.

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για τον πιο ικανό Έλληνα αυτήν τη στιγμή στον κόσμο του τένις, ο οποίος μπορεί να πετύχει το θαύμα της κατάκτησης ενός από τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ: Του Γουίμπλεντον, του Ρολάν Γκαρός, του όπεν της Μελβούρνης και του όπεν της Νέας Υόρκης.

Σε κάθε περίπτωση, τα επιτεύγματα του Στέφανου Τσιτσιπά δεν έχουν προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα στο άθλημα της αντισφαίρισης. Ο 22χρονος αθλητής έχει φτάσει πιο μακριά από κάθε άλλον στην ηλικία του και η ιστορία έχει ήδη γράψει ότι έχει αποκλείσει στα ίσα ακόμα ορισμένους από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών και πάει για τους επόμενους.

tsitsipas4

Αυτά τα στοιχεία είναι που καθιστούν τον Στέφανο Τσιτσιπά, τόσο πρότυπο για τη νέα γενιά, όσο και την ιδανική επιλογή, όχι απλά για να είναι ο πρωταγωνιστής της νέα καμπάνιας της Rexona, αλλά και το πρόσωπο που θα ανάψει τη σπίθα για τη δημιουργία ενός κινήματος υπέρ της κίνησης! Με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας Motionsense, λοιπόν, όλοι μπορούν να βάλουν την κίνηση στη ζωή τους και να προστατεύονται από τον ιδρώτα, ανά πάσα στιγμή. Ξεκινώντας από τώρα, με ένα βήμα, μπορεί να γίνει η αλλαγή. Γιατί όσο κινείσαι, ζεις περισσότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ