ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Found.ation: Τόλμη και ομάδα τα «κλειδιά» της επιτυχίας

Found.ation: Τόλμη και ομάδα τα «κλειδιά» της επιτυχίας

Το οικοσύστημα των καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ένας βασικός λόγος για την εξέλιξη αυτή είναι η δραστηριοποίηση φορέων και οργανισμών, όπως το Found.ation.

Το Found.ation, όπως εξηγεί στο CNN Greece ο εκ των ιδρυτών του, Γιάννης Σκλάβος, ξεκίνησε το 2011 ως ένα co-working space για εταιρείες τεχνολογίας, ωστόσο εξελίχθηκε αρκετά γρήγορα σε έναν φορέα που βοηθά startups, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καινοτομίας.

Η σημαντικότερη πρόκληση δεν ήταν άλλη, από την ανάγκη δημιουργίας του οικοσυστήματος, το οποίο μέχρι τότε ήταν ιδιαίτερα μικρό με το Found.ation να προχωρά σε μία σειρά από δράσεις, προκειμένου να βοηθήσει στην εξέλιξή του. Πλέον, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αλλά απαιτείται η εξεύρεση περισσότερων developers, αλλά και η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, που θα βοηθά στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκλάβο, η επιλογή των ομάδων με τις οποίες συνεργάζονται γίνεται με βασικό κριτήριο τη «χημεία» μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ το Found.ation προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες και εργαλεία που βοηθούν τις startups να κάνουν το επόμενο βήμα, όπως mentoring και δικτύωση με ανθρώπους της αγοράς αλλά και επενδυτές.

Όσον αφορά στο τι συμβουλεύει όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν το βήμα προς την επιχειρηματικότητα, η συμβουλή που δίνει είναι απλή: «Τόλμησε να κάνεις το βήμα, μην φοβηθείς την αποτυχία και βρες την κατάλληλη ομάδα».

Συμβουλή που έχει ιδιαίτερη βάση, δεδομένου ότι για τη στήριξη μίας τέτοιας προσπάθειας υπάρχουν πλέον και οι σχετικοί φορείς, αλλά και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός από κατασκευαστές όπως η Epson, που διαθέτουν προϊόντα κατάλληλα για όλες εκείνες τις καινοτόμες επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.