ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερα μαθήματα: Πώς θα αποφύγετε τις «παγίδες» και θα κάνετε τη σωστή επιλογή

Ιδιαίτερα μαθήματα: Πώς θα αποφύγετε τις «παγίδες» και θα κάνετε τη σωστή επιλογή

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Οκτώβρη και δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για την ιδανικότερη στιγμή, να «καλλιεργήσουμε» την ιδέα στους μικρούς μαθητές για επιπλέον βοήθεια, εκτός των σχολικών ωρών. 

Με τη δασκάλα στην τάξη να έχει μπει για τα… καλά στην ύλη των μαθημάτων, οι περισσότεροι μαθητές έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν κενά, ενώ μικρές δυσκολίες καταλήγουν να τους μπλοκάρουν.

Ωστόσο, είναι ακόμη νωρίς για να φροντίσουμε να μην μεγαλώσει επιπλέον αυτό το μαθησιακό «χάσμα», αν βέβαια αποφασίσουμε να επενδύσουμε και στην κατάλληλη βοήθεια.

Το συνηθέστερο δίλημμα στο οποίο έρχονται να απαντήσουν οι γονείς νέων μαθητών, είναι αν το φροντιστήριο ή τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η κατάλληλη μέθοδος για να ενισχύσουν τις επιδόσεις του παιδιού τους στο σχολείο. Όσοι βέβαια έχουν ήδη ένα μεγαλύτερο παιδί, γνωρίζουν από πρώτο «χέρι» πως η επιλογή είναι μονόδρομος, με τα ιδιαίτερα μαθήματα να αποφαίνονται ομόφωνα ως ο βέλτιστος τρόπος ενισχυτικής διδασκαλίας. Οι περιπτώσεις που το φροντιστήριο αποδείχθηκε ίσως πιο σωστή απόφαση, ήταν μόνο εκείνες που η επιλογή του κατ’ οίκον καθηγητή δεν ήταν η κατάλληλη για τον μαθητή.

Πώς, όμως, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία και τις ικανότητες του καθηγητή που επιλέξαμε, όταν δεν έχουμε παρακολουθήσει τον τρόπο που διδάσκει; Κι όμως πλέον, χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας, των κατάλληλων «φίλτρων» και της πρωτοποριακής πλατφόρμας Instateacher, όλα είναι δυνατά!

Αρκεί ένα «κλικ» για να λυθεί το πρόβλημα

Αν υποθέσουμε πως είστε γονιός και έχετε παρατηρήσει μία αδυναμία του παιδιού στα Μαθηματικά. Ποια θα ήταν η πρώτη σας κίνηση; Αφενός να προσπαθήσετε να το βοηθήσετε με κάθε τρόπο, ακόμη και να συμμετέχετε μαζί του στη διαδικασία της μελέτης. Ωστόσο, οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, ενδεχομένως και η πολύχρονη απουσία σας από τα θρανία, ίσως δημιουργούσαν κωλύματα στις προθέσεις και τη μεταδοτικότητά σας. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ενός καταρτισμένου επαγγελματία δασκάλου, ο οποίος θα είναι σε θέση όχι μόνο να καλύψει πιθανά μαθησιακά κενά του παιδιού, αλλά θα το βοηθήσει συγχρόνως να «ξεδιπλώσει» και την κλίση του σε κάποια άλλα. Μπορεί οι περισσότεροι γονείς να προτιμούν τη σύσταση κάποιου φίλου ή γνωστού για την εύρεση του κατάλληλου δασκάλου για ιδιαίτερα μαθήματα για το παιδί τους, παρόλα αυτά η πατροπαράδοτη μέθοδος «στόμα με στόμα» δεν έχει αποδειχθεί η εγκυρότερη. Αντιθέτως, μία γρήγορη αναζήτηση με μερικά μόνο «κλικ» στην ιστοσελίδα instateacher.gr, είναι βέβαιο πως μέσα από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, θα σας οδηγήσει στον καταλληλότερο, για τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε.

2

Ιδιαίτερα Μαθήματα για μικρούς και μεγάλους μαθητές

Μπορεί το instateacher.gr να προτιμάται ως επί το πλείστον από κηδεμόνες μαθητών για μαθήματα όπως Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση, Μελέτη Δημοτικού, Φυσική και Χημεία, διαθέτει όμως 9 διαφορετικές κατηγορίες μαθημάτων, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν πανεπιστημιακά μαθήματα, εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά μέχρι Iαπωνικά, τεχνών, πληροφορικής, μουσικής, ακόμη και χορού. Εσείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να συμπληρώσετε στην μπάρα αναζήτησης το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρεστε και έπειτα θα σας εμφανιστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν την αντίστοιχη κατάρτιση. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το πιο κοινό πρόβλημα που παρουσιάζουν οι «συστημένοι» από φίλους καθηγητές, είναι πως τις περισσότερες φορές δεν είναι απόλυτα σχετικοί με το μάθημα που καλούνται να διδάξουν, άρα συνεπώς καταλήγουν και αναποτελεσματικοί για τον μαθητή. Επιπλέον, προσθέτοντας στην αναζήτησή σας κάποιες επιπλέον παραμέτρους, όπως είναι η περιοχή που διαμένετε, ο επιθυμητός τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων (κατ’ οίκον ή online) ή η τιμή που σας ενδιαφέρει, το επίπεδο σπουδών του δασκάλου, η διδακτική του εμπειρία, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει, θα μπορέσετε να ψάξετε ακόμη πιο στοχευμένα και με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

Άμεσα και έγκυρα αποτελέσματα

Αφού καταλήξετε στα πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια που έχετε θέσει για τον υποψήφιο καθηγητή του παιδιού, μπορείτε χωρίς κανένα απολύτως κόστος να περάσετε στη μεταξύ σας επικοινωνία. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζετε, είναι πως τα περισσότερα τα προφίλ που υπάρχουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι πιστοποιημένα μέσω πτυχίων και εγγράφων που έχουν καταθέσει οι εκπαιδευτικοί στην ομάδα ελέγχου του Instateacher. Ακριβώς για αυτό, δεν χρειάζεται να έχετε το άγχος πως οι πληροφορίες και οι ικανότητες που παρουσιάζει κάποιος δάσκαλος μέσω του βιογραφικού και του προφίλ του, είναι αναληθείς ή άκυρες. Ωστόσο, έχει σημασία να γνωρίζετε πως οι τιμές που αναγράφονται δεν έχουν κάποια σχέση με την πλατφόρμα, καθώς διαμορφώνονται από τον κάθε καθηγητή μεμονωμένα.

3

Συνοψίζοντας, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι πως τα ιδιαίτερα μαθήματα των παιδιών, είναι μία υπόθεση που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς. Η αγνοία πάνω σε εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν στο σχολείο, καθώς και η αγωνία να βρουν άμεσα μία λύση στις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στις «δικλίδες» ασφαλείας που παρέχει το instateacher, να είστε σίγουροι πως θα ανακαλύψετε τον καλύτερο συνοδοιπόρο για το παιδί σας στο μαγικό κυνήγι της μάθησης!