ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal: Μια έκδοση από εξαιρετικά σπάνια ουίσκι

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal: Μια έκδοση από εξαιρετικά σπάνια ουίσκι

Το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal έρχεται να προστεθεί στη συλλογή Ghost and Rare του Johnnie Walker Blue Label φέρνοντας στο φως νέα αποστακτήρια «φαντάσματα».

Ο Οίκος Johnnie Walker ανακοινώνει ένα νέο περιορισμένης έκδοσης ουίσκι, το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal. Πρόκειται για την τρίτη προσθήκη της σειράς Ghost and Rare, που περιλαμβάνει εξαιρετικά σπάνια ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα» που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους εδώ και αρκετά χρόνια. Η δημιουργία αυτή αποτελεί μια «απάντηση» στο πάθος που έχει ο Master Blender του Johnnie Walker, Jim Beverage με το να εξερευνά τις γευστικές νότες σπάνιων ουίσκι από τα αποθέματα του Johnnie Walker.

«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, ήταν να φέρουμε στην επιφάνεια ακόμα έναν κρυμμένο θησαυρό στον κόσμο του ουίσκι. Αυτή η πολυτελής νέα έκδοση, μας προσέφερε μια νέα ευκαιρία, να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο στα πολυάριθμα και φρουτώδη γευστικά στρώματα που βρίσκονται σε κάθε σταγόνα του Johnnie Walker Blue Label», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Jim Beverage για το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal.

Στην καρδιά αυτού του εκλεπτυσμένου blend βρίσκεται το single malt Glenury Royal από τα Highlands της Σκοτίας, προερχόμενο από το ομώνυμο αποστακτήριο που ανέστειλε τη λειτουργία του το 1985. Ένα αποστακτήριο με πλούσια ιστορία στην παραγωγή εξαίρετων ουίσκι, ιδιαίτερα γνωστά για τον φρουτώδη χαρακτήρα τους.

Με έτος ίδρυσης το 1825 από τον καπετάνιο Robert Barclay -μέλος του Σκοτσέζικου Κοινοβουλίου και ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε 1.000 μίλια σε 1.000 ώρες- το αποστακτήριο λίγο καιρό μετά το άνοιγμά του καταστράφηκε ολοσχερώς από μια μεγάλη πυρκαγιά. Όμως, σαν φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του ανοικοδομήθηκε και συνέχισε να ευδοκιμεί και πάλι. Υπό την αποφασιστική διεύθυνση του Robert Barclay, το Glenury Royal κατάφερε να είναι ένα από τα τρία συνολικά αποστακτήρια στη Σκοτία, τα οποία έχουν λάβει την τιμητική διάκριση του βασιλικού τίτλου. Σήμερα, το πνεύμα του καπετάνιου Barclay, συνεχίζει να «ζει» μέσα από τα ελάχιστα αποθέματα του σπάνιου αυτού αποστάγματος.

Ο Jim Beveridge συμπλήρωσε επίσης: «Η ομάδα μου κι εγώ είχαμε από καιρό στραμμένη την προσοχή μας σε αυτό το εξαιρετικά σπάνιο ουίσκι. Παρακολουθούσαμε προσεκτικά τα βαρέλια ωρίμανσής του, περιμένοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανακαλύψουμε περαιτέρω το χαρακτήρα του».

Για τη δημιουργία αυτού του premium blend, η εξειδικευμένη ομάδα των blenders του Johnnie Walker με επικεφαλής τον Jim Beveridge, επέλεξε οκτώ συνολικά σπάνια ουίσκι. Εκτός από το Glenury Royal, περιλαμβάνονται δύο ακόμα ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα» που έχουν αναστείλει πλέον τη λειτουργία τους, το Cambus και το Pittyvaich. Στο γευστικό τους προφίλ απαντώνται έντονες νότες καραμέλας βουτύρου, που έρχονται σε απόλυτη αρμονία με την πλούσια φρουτώδη γεύση από γλυκά μήλα και βερίκοκα του Glenury Royal.

Πέντε ακόμα σπάνια ουίσκι, όπως το Glen Elgin, το Inchgower, το Glenlossie, το Cameronbridge και το Glenkinchie, συμπληρώνουν τη συλλογή των εκλεκτών malts που περιλαμβάνονται στο Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal.

Οι γλυκές νότες βανίλιας, μελιού και αποξηραμένων φρούτων, σε συνδυασμό με τις νότες μαύρης σοκολάτας και ξηρών καρπών, δημιουργούν ένα πολυδιάστατο γευστικό ταξίδι, ενώ παράλληλα προσδίδουν σε αυτό το αναντικατάστατο ουίσκι «φάντασμα», ένα ιδιαίτερα γεμάτο και συμπαγές χαρακτήρα, που όμοιό του δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο Οίκος Johnnie Walker.

To Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Glenury Royal, είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 310 ευρώ (700 ml με 43,8 % αλκοόλ κατ’ όγκο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ