ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Digital Marketing: Πώς να υιοθετήσετε τα trends της αγοράς

Digital Marketing: Πώς να υιοθετήσετε τα trends της αγοράς

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της τεχνολογίας μεταβαίνει σε νέα μονοπάτια, βρίσκοντας εναλλακτικούς τρόπους διείσδυσης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Η ραγδαία άνοδος των Social Media οδήγησε σε αύξηση του χρόνου παραμονής των χρηστών στο διαδίκτυο, λόγω του ότι πλέον οι χρήστες μπορούν να καλύπτουν τις περισσότερες από τις ανάγκες και προτιμήσεις τους online.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε από την Digital Account Manager της εταιρείας Forthright, Βίβιαν Σφυρόερα, με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο πάνω στη διοίκηση, την επικοινωνία και τη διαφήμιση και με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση accounts ως υπεύθυνη του τμήματος Marketing, να μας δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του σήμερα σε σχέση με το Digital κόσμο.

Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι το digital marketing για μια επιχείρηση;

Η digital παρουσία αποτελεί τη διαδικτυακή βιτρίνα της εκάστοτε επιχείρησης. Σκεφτείτε το σαν να έχετε ένα φυσικό κατάστημα και να προσπαθείτε να το διαμορφώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, έτσι ώστε όχι μόνο να το παρατηρεί ο κόσμος, αλλά και να μπαίνει μέσα και να προβαίνει σε αγορά. Το digital marketing ενισχύει ολοένα και περισσότερο την εικόνα και δυναμική μιας επιχείρησης μέσα από τις νέες προοπτικές που παρουσιάζονται συνεχώς. Αναμφισβήτητα, τα social media έχουν μία τεράστια και ακόμα αναξιοποίητη δυναμική.

Συνεχώς ανοίγουν νέοι δρόμοι που μπορούν να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να φτάσουν στον πολυπόθητο στόχο τους, είτε αυτός είναι η απόκτηση νέων πελατών, είτε η προσέγγιση παλαιότερων ή η πώληση των αγαθών τους.

Forthright 21


Η Digital Account Manager της εταιρείας Forthright, Βίβιαν Σφυρόερα

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να αξιοποιήσει το digital marketing; Ποια μέσα να προτιμήσει;

Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να ακολουθεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υπηρεσιών, το οποίο προκύπτει μέσα από μελέτη των υπαρχόντων δυνατοτήτων της, αλλά και μέσα από τη δημιουργία μίας πετυχημένης στρατηγικής ώστε να πετύχει τους στόχους της.

Πρωταρχικό μέσο προς αξιοποίηση αποτελεί η ιστοσελίδα. Η κατασκευή ιστοσελίδας αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διαδικτυακή σας παρουσία και είναι σημαντική ώστε να χτίσετε ένα δυνατό όνομα και να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα οι ήδη υπάρχοντες αλλά και οι δυνητικοί πελάτες σας. Στη συνέχεια, μέθοδοι προβολής και προώθησης αποτελούν οι διαφημίσεις στη Google και τα Social Media, αλλά και η παρουσία σε αυτά, μέσα από τακτική ενημέρωση των επαγγελματικών σελίδων σας σε Facebook, Instagram και LinkedIn.

Προκειμένου να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σας και το αντίκτυπό τους στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να αναλύετε τα δεδομένα από εργαλεία, όπως το Google Analytics και το Google Search Console.

Όπως οι περισσότεροι νέοι της ηλικίας μου, έχω ασχοληθεί σε βάθος με τα social media. Το μέσο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποτελεί κατά τη γνώμη μου το Instagram. Το instagram αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο εκμετάλλευσης από τις εταιρείες που επιθυμούν να διευρύνουν την οnline στρατηγική προβολής τους. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο καθώς μέσα από το οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με φωτογραφίες ή σύντομα βίντεο, δημιουργείται μια πιο ελκυστική εικόνα για τα προϊόντα/υπηρεσίες και η προώθησή τους μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μία απευθείας πώληση. Μη ξεχνάτε ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και σύμφωνα με έρευνες, είναι ικανή από μόνη της να συγκεντρώσει την προσοχή των χρηστών και να επηρεάσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων αγοράς.

Η παρουσία στο διαδίκτυο αποτελεί μια συνεχή διαδικασία η οποία χρειάζεται ανανέωση και αναβάθμιση με βάση τις τρέχουσες αλλαγές της αγοράς.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο digital marketing;

Οι νέες τεχνολογίες και τεχνικές και οι μεταβαλλόμενοι αλγόριθμοι σε Google και Facebook, «αναγκάζουν» τις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται ώστε να παραμένουν μπροστά στην αγορά, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και βελτιώνοντας τις σχέσεις τους με τους πελάτες.

Μερικές από τις τελευταίες τάσεις που είναι άξιες αναφοράς είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

  • Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη)
  • Chatbots
  • Personalization in E-mails and Content (Εξατομίκευση στα Emails και στα κείμενα)
  • Video Marketing
  • Voice Search (Φωνητική Αναζήτηση)
  • Shoppable Posts

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για τη Forthright;

Η Forthright θεωρώ ότι αποτελεί ένα σχολείο που προσφέρει σε όποιον ενδιαφέρεται να εξελιχθεί και να προοδεύσει τα κατάλληλα εφόδια, τις κατάλληλες βάσεις, ώστε να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί. Απαρτίζεται από ανθρώπους με πάθος και όρεξη για δημιουργία και εργασία. Από τα πλεονεκτήματά της θεωρώ ότι είναι η συνεχής επένδυση στην εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της. Στόχος όλων είναι το καλύτερο δυνατό και διαφορετικό αποτέλεσμα που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα online υπηρεσιών και βάζοντας πάθος σε κάθε project που αναλαμβάνουμε.

Γιατί να επιλέξει κάποιος την Forthright για την προβολή του;

Η Forthright αποτελεί ένα από τα κορυφαία digital agencies στην Ελλάδα, με δυνατά ονόματα στο πελατολόγιό της. Έχουμε το πλεονέκτημα να διαθέτουμε όλες τις υπηρεσίες μας in-house (γραφίστες, accounts και προγραμματιστές), αναλαμβάνοντας εξ ‘ολοκλήρου την ψηφιακή δραστηριότητα των πελατών μας.

Από την αρχή της συνεργασίας μας, στήνουμε μια εξατομικευμένη στρατηγική πάνω σε εξειδικευμένες υπηρεσίες αποσκοπώντας στο να αυξήσουμε τα ποσοστά επισκεψιμότητας, πωλήσεων και αναγνωρισιμότητας των πελατών μας.

Καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, από την κατασκευή μιας ιστοσελίδας μέχρι την παρουσία στα social media, γραφιστικές υπηρεσίες, δημιουργία logo, video, την παραγωγή κειμένων (content marketing), την ψηφιακή προβολή στο διαδίκτυο, αλλά και την κατάλληλη επεξεργασία ήδη υπαρχόντων κειμένων με βάση τις προδιαγραφές της Google μέσα από μια στρατηγική SEO.

Αποβλέπουμε στο να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα μέσα από υπηρεσίες προσανατολισμένες στις ανάγκες των πελατών μας. Διαθέτουμε γραφεία τόσο στην Αθήνα, όσο και τη Λάρισα έχοντας έτσι τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Δεδομένων αυτών, ιδρύθηκε ένα εξειδικευμένο τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με το Ιατρικό Marketing και ονομάζεται HealthParner. Στόχος της HealthParner είναι μέσα από την εξειδίκευση στον ιατρικό τομέα με έμπειρο προσωπικό, να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σχεδιάζοντας και χτίζοντας αποτελεσματικές στρατηγικές.

Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Μας αρέσει να ψάχνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι και μαζί μας να γίνονται καλύτεροι και πιο ικανοποιημένοι και οι πελάτες μας.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Στη Forthright στοχεύουμε στο να πρωτοπορήσουμε και να αλλάξουμε οτιδήποτε υπολειτουργεί στον τομέα του digital marketing, με σκοπό να ικανοποιήσουμε τόσο τις ανάγκες των πελατών μας όσο και τις ανάγκες των πελατών των πελατών μας. Με όπλα τη γνώση, την εμπειρία, την έρευνα, τη θέληση και το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό μας, προσβλέπουμε στο να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όχι μόνο σε πελάτες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Forthright Advertising Agency

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να περιηγηθείτε με μία επίσκεψη στη σελίδα https://www.forthright.gr/ με ένα e-mail στο info@forthright.gr ή ένα τηλέφωνο στο 210 6082271.