ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερα μαθήματα: 3+1 παγίδες που πρέπει να αποφύγετε

Ιδιαίτερα μαθήματα: 3+1 παγίδες που πρέπει να αποφύγετε

Πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η επιλογή του «κατάλληλου» καθηγητή, αλλά και της κατάλληλης μεθόδου επικοινωνίας, όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ιδιαίτερα μαθήματα; Κι όμως μια διαδικασία απλή θεωρητικά, μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκη, να μας «μπλέξει» σε περιπέτειες, να μας απομακρύνει από τον στόχο και τελικά από το ίδιο το κίνητρο. Η εμπειρία όσων έχουν ήδη εμπλακεί στη διαδικασία «μιλάει» από μόνη της και η διαδικασία είναι κοινή για όλους.

Αρχικά, εντοπίζουμε την «ανάγκη» για ιδιαίτερα μαθήματα. Στη συνέχεια, το σημαντικότερο είναι να μην «την πατήσουμε», να μην πέσουμε σε τέσσερις πολύ συνηθισμένες παγίδες που θα βρεθούν μπροστά μας – και σε ακόμα μία, καλύτερα «κρυμμένη».

  1. Η παγίδα του φροντιστηρίου

Η λύση του «φροντιστηρίου της γειτονιάς» ή του «φημισμένου φροντιστηρίου» είναι η εύκολη λύση που θα βρούμε όλοι μπροστά μας. Υπόσχονται «σίγουρη επιτυχία», «γρήγορη ανέλιξη», «αναγνωρισμένα πτυχία» και με ένα «καλό πακέτο» ικανοποιούν την ανάγκη μας – εκ πρώτης όψεως. Η αλήθεια όμως είναι πως έτσι απλώς θα στείλουμε το παιδί μας σε μια ακόμα «τάξη», όπου θα αντιμετωπίζεται το ίδιο με τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Στον ίδιο χρόνο με το σχολείο, θα πρέπει να μάθει ή να επαναλάβει το μάθημα - με τους ρυθμούς της τάξης και όχι τους δικούς του. Θα υπάρχει άραγε χρόνος να εστιάσει ο καθηγητής στις προσωπικές ανάγκες του παιδιού μας; Θα υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει το παιδί μας όσο μπορεί εκείνο, ή θα πρέπει να ακολουθεί «την τάξη»; Η απάντηση είναι, φυσικά, προφανής.

  1. Η παγίδα του «γνωστού»

Ποιος θα κάνει μάθημα στο παιδί μας που έχει ανάγκη ενίσχυσης στα Μαθηματικά; Όχι, «ο ανιψιός του συναδέλφου, που πέρασε στο Φυσικό» δεν είναι ο καταλληλότερος να διδάξει το παιδί μας σε ιδιαίτερα μαθήματα, διότι αυτό που επιλέγουμε για το παιδί μας δεν είναι κάποιον να του λύνει τις ασκήσεις. Θέλουμε κάποιον που θα του διδάξει Μαθηματικά. Και μπορεί ο «ανιψιός» να είναι πολύ καλό παιδί, να έχει όλη την καλή διάθεση και να «πετύχει το πείραμα», όμως γιατί να πειραματιστούμε με αυτό;

  1. Η παγίδα της οικονομικότερης λύσης

Σαφώς και το οικονομικό είναι ένα από τα σπουδαιότερα κριτήρια στην επιλογή μας. Δεν είναι όμως το μοναδικό, όταν το ζήτημα είναι η εκπαίδευση του παιδιού μας, οι βάσεις που θα πάρει για το μέλλον του, η κάλυψη των αδυναμιών του ή η καλλιέργεια των ταλέντων του. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για εμάς που αποφασίσαμε είτε να γυρίσουμε στα θρανία μετά από καιρό για να τελειοποιήσουμε μια ξένη γλώσσα, να μάθουμε μουσική ή χορό. Επιλέγοντας στα τυφλά, στα τυφλά κατευθυνόμαστε και για το οικονομικό. Λίγοι είναι εκείνοι που προτίθενται τηλεφωνικά και πριν τους συναντήσουμε να μας ξεκαθαρίσουν την τιμή που προσφέρουν, ενώ κι εμείς βάσει πληροφοριών που «ακούσαμε» δύσκολα θα πειστούμε πως ναι, αξίζει να δώσουμε «κάτι παραπάνω».

INSTATEACHERS 2

3+1: Η παγίδα της χαοτικής διαδικασίας

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς, ψάχνοντας τον κατάλληλο άνθρωπο στον οποίο θα εμπιστευτεί όχι μόνο την εκπαίδευση του παιδιού του, αλλά -σε τελική ανάλυση- και τα χρήματά του… Ίσως να αρχίσουμε τηλέφωνα σε φίλους και γνωστούς, να μαζέψουμε εμπειρίες και συστάσεις και να ξανα-αρχίσουμε νέο γύρο τηλεφώνων σε μια σειρά υποψηφίων, τους οποίους μας σύστησε κάποιος γνωστός και για τους οποίους δεν ξέρουμε καν αν είναι διαθέσιμοι για να προσθέσουν και το δικό μας παιδί στο πρόγραμμά τους. Μετά τις πρώτες αρνήσεις, είναι φυσικό, έρχεται η απογοήτευση και πόσο εύκολο είναι τότε να «κλείσουμε» κάποιον συμφωνώντας με τους όρους του και ας μην μας ταιριάζει απόλυτα γιατί «στο τέλος δεν θα βρούμε κανέναν»…

Πώς θα βρούμε «το καλύτερο» μέσα στο χάος;

Την απάντηση έχει το site instateacher.gr, η διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα ιδιαίτερα μαθήματα και ό,τι μπορεί κανείς να χρειαστεί γύρω από το θέμα αυτό.

Στο instateacher.gr μπορούμε εύκολα και γρήγορα να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων, 225 στο σύνολο, από Μαθηματικά, Αγγλικά, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική, Έκθεση, Χημεία μέχρι Μελέτη Δημοτικού, Κιθάρα και Προγραμματισμό, μπορούμε να επιλέξουμε τον καθηγητή που μας ταιριάζει, να επικοινωνήσουμε μαζί του μέσω της πλατφόρμας και τελικά να οργανώσουμε το μάθημα που επιθυμούμε, εύκολα, γρήγορα και εγγυημένα, καθώς χρησιμοποιούμε τις περισσότερες δικλείδες ασφαλείας που προσφέρονται.

Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερη εξοικείωση με την τεχνολογία. Μπαίνοντας στην πλατφόρμα, επιλέγουμε από τις επιλογές στην κεντρική μπάρα αναζήτησης το μάθημα που μας ενδιαφέρει. Αυτομάτως μας οδηγεί σε μια νέα σελίδα με όλους τους υποψήφιους καθηγητές, εκεί μπορούμε να δούμε τη φωτογραφία τους, την ηλικία τους, τη διδακτική τους εμπειρία, το μορφωτικό τους επίπεδο (πτυχία και ιδρύματα σπουδών),τα επιθυμητά δίδακτρα, ενώ παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα με τη χρήση επιπλέον φίλτρων να περιορίσουμε τις επιλογές μας. Για παράδειγμα, μπορούμε αμέσως να πληκτρολογήσουμε την περιοχή για την οποία ενδιαφερόμαστε, ώστε οι προβαλλόμενες επιλογές να μειωθούν σημαντικά. Μπορούμε ακόμα να καθορίσουμε το ύψος των χρημάτων που μας ενδιαφέρει να καταβάλλουμε ανά μάθημα, αλλά και αν επιθυμούμε, το μάθημα να γίνεται σε δικό μας χώρο, σε χώρο του δασκάλου ή ακόμα και online – μια επιλογή που κερδίζει έδαφος συνεχώς.

Το instateacher.gr εξάλλου μας παρέχει τη δυνατότητα να εξακριβώσουμε εξαρχής ποιοι είναι οι πιστοποιημένοι διδάσκοντες, δηλαδή ποιοι έχουν «ανεβάσει» στην πλατφόρμα τα πτυχία τους και αυτά έχουν ελεγχθεί από την ειδική ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο φιλικό είναι το site για τους μαθητές και τους γονείς τους, τόσο είναι και για τους ίδιους τους δάσκαλους και τους καθηγητές. Με μια απλή διαδικασία γίνεται η εγγραφή και η δημιουργία του προφίλ του διδάσκοντα, που από εκεί και πέρα ο ίδιος εμπλουτίζει όπως επιθυμεί: Με το βιογραφικό του, τα πτυχία του, τις τιμές που προσφέρει, τις περιοχές που εξυπηρετεί κλπ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το instateacher.gr δέχεται εγγραφές και αναζητήσεις από διδάσκοντες και ενδιαφερόμενους σε όλη την Ελλάδα, διευρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την γκάμα αναζήτησης για όλους.