ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς τα Dimello Home Blends αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για την απόλαυση του καφέ στο σπίτι

Πώς τα Dimello Home Blends αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για την απόλαυση του καφέ στο σπίτι

Με περισσότερες από 2,25 δισεκατομμύρια κούπες καφέ να καταναλώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο και το εν λόγω ποσό να αγγίζει τα 400 δισ. σε ετήσια βάση, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο καφές διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις ζωές μας.

Αρκεί να αναφέρουμε πως σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα συγκεκριμένα, μόνο το 2018 καταναλώθηκαν περισσότεροι από 40.000 τόνοι καφέ (αριθμός που αντιστοιχεί σε 5 δισ. κούπες καφές ετησίως), ενώ φαίνεται πως οι ευρωπαίοι αποτελούν τους μεγαλύτερους λάτρεις του καφέ στον κόσμο, με το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης καφέ να λαμβάνει χώρα μόνο στη Γηραιά Ήπειρο.

Ποιοι είναι οι βασικοί καταναλωτές του καφέ; Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, όλοι: Από τους Baby Boomers στη Gen X και από τους Millennials στη Gen Z. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στις μέρες μας δεν αφορά όμως, στο ποιοι καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες καφέ, αλλά το πού επιλέγουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Διότι εν έτει 2019, ο παράγοντας «home blend» φαίνεται ότι διαδραματίζει έναν καταλυτικό ρόλο όσον αφορά στην απόλαυση του καφέ και το στοιχείο αυτό δεν σχετίζεται απλώς με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και δη με τη στροφή μας σε περισσότερο wellness επιλογές. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως έχει να κάνει με την ποιότητα των χαρμανιών στα οποία έχουμε πρόσβαση σήμερα και που χάρη στον συνδυασμό της παράδοσης και της τεχνολογίας, φέρνουν υψηλής ποιότητας καφέ στα σπίτια μας -και μάλιστα, κατευθείαν από τα καφεόδενδρα.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, τα Home Blends ουσιαστικά αναβαθμίζουν την «ιεροτελεστία» της προετοιμασίας και της απόλαυσης του καφέ στο σπίτι.

dimello 2

Η «ιεροτελεστία» της απόλαυσης του καφέ στο σπίτι αναβαθμίζεται

Το σίγουρο είναι πως τα παραπάνω στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι σήμερα, το 60% των Ελλήνων φαίνεται πως επιλέγει να απολαμβάνει τον καφέ του στο σπίτι, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μία έντονη προτίμηση σε ό,τι αφορά στις homemade επιλογές και σε ό,τι αφορά στον καφέ. Το φαινόμενο αυτό ενισχύεται ενδεχομένως από τη στροφή των καταναλωτών σε μία περισσότερο plastic free και zero waste καθημερινότητα. Διότι όλο και περισσότεροι είναι οι καταναλωτές οι οποίοι επιλέγουν, για παράδειγμα, να ετοιμάζουν τον καφέ τους στο σπίτι και να τον απολαμβάνουν στο γραφείο τους μέσα σε ανοξείδωτα μπουκάλια ή θερμός.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός πως οι λάτρεις του καφέ χρειάζονται και διεκδικούν ακόμη καλύτερη ποιότητα καφέ και κάπως έτσι, φαίνεται ότι δημιουργείται μία νέα τάση που αλλάζει τα δεδομένα στη βιομηχανία του καφέ. Ποια είναι αυτή; Η παραγωγή και η απόλαυση επαγγελματικού επιπέδου καφέ στο σπίτι η οποία μας έρχεται μέσα από υψηλής ποιότητας Home Blends, δηλαδή τα καλύτερα χαρμάνια από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής καφέ -από την Αιθιοπία μέχρι τη Γουατεμάλα και από την Κολομβία μέχρι τη Βραζιλία και την Ινδία.

dimello 3

Η ποιότητα και η προέλευση σε πρώτο πλάνο

Με τον καφέ φίλτρου και τον espresso να αποτελούν δύο από τα πλέον δημοφιλή είδη καφέ παγκοσμίως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα νέα Dimello Home Blends κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Μέσα σε μία μόλις συσκευασία και χάρη στον συνδυασμό της τέχνης και της καινοτομίας, βάζουν στα σπίτια και τα φλιτζάνια (ή τα θερμός) μας πολλούς και διαφορετικούς κόσμους καφέ γεμάτους εκρηκτικές γεύσεις, μοναδικά αρώματα και φυσικά, εξαιρετική ποιότητα. Ουσιαστικά, τα νέα Home Blends του Dimello -το οποίο αξίζει σημειώσουμε πως είναι ένα 100% ελληνικό brand- μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε σήμερα τους καλύτερους καφέδες, απευθείας από το καφεόδενδρο.

Με την πορεία του καφέ να αναμένεται να είναι ανοδική και το 2020 και τους λάτρεις του καφέ ανά τον κόσμο να γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, λοιπόν, το σίγουρο είναι πως η δυνατότητα να ετοιμάζουμε και να απολαμβάνουμε εκλεπτυσμένους και καλά ισορροπημένους καφέδες όποτε το θελήσουμε και φυσικά, από τη άνεση του σπιτιού μας, γίνεται ο κανόνας, το ζητούμενο που θα καθορίσει εν τέλει τις επιλογές μας σε ό,τι αφορά στην απόλαυση του αγαπημένου μας ροφήματος, του καφέ.