Μετατροπή των C-Suite Στελεχών σε D-Suite: Στελέχη στον κλάδο της Παραγωγής με ψηφιακές δεξιότητες

Η αυτοματοποίηση, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν τον κλάδο της Παραγωγής, ενισχύοντας την παραγωγικότητα, την ευελιξία και την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εταιρείες υψηλών επιδόσεων αναβαθμίζουν τις δεξιότητες των ομάδων τους προκειμένου να είναι σε θέση  να διαχειριστούν με επιτυχία τις Νέες Τεχνολογίες και να εκτελούν εργασίες τις οποίες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν από μόνες τους οι μηχανές.

Η συμφιλίωση με την Επανάσταση δεξιοτήτων απαιτεί ηγετικά στελέχη που μπορούν να ενθαρρύνουν μια κουλτούρα εκμάθησης και προσαρμοστικότητας. Η αλλαγή είναι μια φυσιολογική διαδικασία, που ξεκινά από τα ανώτερα ιεραρχικά στελέχη του οργανισμού που δείχνουν ότι μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα.

Η ManpowerGroup μέσα από πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε για το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της Παραγωγής, ανέλυσε τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται για να αναπτυχθεί κάθε οργανισμός του κλάδου. Παρόλο που η έρευνα εστίασε στον κλάδο της Παραγωγής, συγκεντρώσαμε στοιχεία και για άλλους κλάδους.

Ακολουθούν τα κύρια ευρήματα:

  1. Πλέον είναι εφικτός ο "διαχωρισμός" των κλάδων από τις εταιρείες ώστε να είναι δυνατή η πρόβλεψη για τις μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Γνωρίζουμε πως να το κάνουμε για να μείνουμε μπροστά από τις αλλαγές.
  2. Η στρατηγική τοποθέτηση του εργασιακού δυναμικού στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς απαιτεί από την Ηγεσία διαφορετική προσέγγιση. Οι εταιρείες πρέπει να μεταβούν στην Digital-Suite κουλτούρα, με την απόκτηση μιας ομάδας ηγετών με ψηφιακές ικανότητες.

Αυτή είναι η γραμμή εκκίνησης.

Οι Digital-suite ηγέτες έχουν αναλυτική σκέψη και είναι «συνδεδεμένοι» και εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία. Όπως όλοι οι πραγματικοί ηγέτες, θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι, εύκολα προσαρμόσιμοι, να διαθέτουν αντοχή και να είναι καθοδηγητικοί. Επίσης, οι Digital-suite ηγέτες πρέπει να δώσουν έμφαση στις ακόλουθες ικανότητες:

  • Επιτάχυνση της απόδοσης με την ενθάρρυνση της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος
  • Απελευθέρωση των ταλέντων, μέσω της οικοδόμησης μιας κουλτούρας ευμάθειας και εξέλιξης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας
  • Δέσμευση για ηγεσία που προωθεί την καινοτομία και τη λήψη δύσκολων αλλά ορθά υπολογισμένων αποφάσεων

Αυτές οι δεξιότητες μπορούν εύκολα να μεταδοθούν. Οι ηγέτες που προάγουν την ευμάθεια αποτελούν παράδειγμα για τους εργαζόμενους που θα πρέπει να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Η Digital-suite ηγεσία είναι απαραίτητη για την καθοδήγηση της ευρύτερης ψηφιοποίησης των ρόλων σε ολόκληρη την επιχείρηση παραγωγής. Περισσότερο από το ένα τέταρτο (28%) των θέσεων εργασίας στον κλάδο της Παραγωγής θα είναι εντελώς διαφορετικές στο μέλλον. Εκτός από τον κλάδο της Παραγωγής και άλλοι κλάδοι θα βρεθούν σύντομα σε διαδικασία  μετασχηματισμού. Η Digital-Suite ηγεσία θα πρέπει να βρει τους μελλοντικούς "ψηφιακούς" ηγέτες μέσα από το υπάρχον εργατικό δυναμικό. Η ManpowerGroup έχει εντοπίσει τρεις βασικές κατηγορίες οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουν.

  • Οι «Πρωτοπόροι» διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην έναρξη του μετασχηματισμού. Οι «Πρωτοπόροι» είναι οι άνθρωποι των ομάδων που εμπνέονται νέες ιδέες και διαδικασίες, ακολουθούν
  • Οι «Διαμορφωτές» που σχηματίζουν τις ιδέες σε εφαρμόσιμες στρατηγικές και
  • Οι «Παραγωγοί» είναι άνθρωποι που ακολουθούν και δημιουργούν το τελικό προϊόν.

Οι «Πρωτοπόροι» μπορούν να επηρεάσουν τους στρατηγικούς σας προμηθευτές. Έτσι, οι αποφάσεις ενός «Πρωτοπόρου» μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το δίκτυό σας. Αντιστρόφως, εάν από τον οργανισμό σας λείπουν ηγέτες με ψηφιακές δεξιότητες ή / και «Πρωτοπόροι» που δημιουργούν νέες ιδέες, ολόκληρος ο οργανισμός σας και το δίκτυό σας, θα το αντιληφθεί. Καλλιεργώντας την ψηφιακή ηγεσία σε όλα τα επίπεδα, οι ηγέτες διαμορφώνουν τον παλμό του οργανισμού ενώ καθοδηγούν τα υπόλοιπα στελέχη να μοιράσουν νέες ψηφιακές διαδικασίες σε όλη την κοινότητα.

Αν θέλετε να μάθετε πόσο ψηφιακά ώριμη είναι η εταιρεία σας στους τομείς της στρατηγικής, των ανθρώπων και κουλτούρας, των διαδικασιών και της καινοτομίας, κάντε το Digital Evolution Pathway assessment και ανακαλύψτε το!

Δείτε εδώ τo infographic για το μέλλον της Παραγωγής

manufacturing photo

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis®, Right Management® και ManpowerGroup® Solutions - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 80 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Το 2019, η ManpowerGroup αναδείχτηκε ως “Fortune’s Most Admired Companies”, για 17ο συνεχόμενο έτος ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε για 10η συνεχή χρονιά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρίες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο. Δείτε πώς η ManpowerGroup ενδυναμώνει το μέλλον της εργασίας: www.manpowergroup.com

MPG

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 3 υποκαταστημάτων στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Κύπρο εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.manpowergroup.gr

Διαβάστε επίσης