ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται το μητρώο για τα startups

Έρχεται το μητρώο για τα startups

Στο επίκεντρο της προσοχής της ελληνικής κυβέρνησης αρχίζουν να έρχονται οι νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις (startups) με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ετοιμάζεται εκτός από κίνητρα οικονομικής φύσεως, να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός μητρώου των εγχειρημάτων που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία

Από το βήμα του 4th EU – Arab Summit, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα και την τεχνολογία, Χρίστος Δήμας γνωστοποίησε πως στα πλάνα του υπουργείου είναι η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή των startups. Στόχος της προσπάθειας αυτής δείχνει να είναι αφενός να καταγραφούν αυτού του είδους οι προσπάθειες αλλά να γίνει και πιο εύκολη η παροχή βοήθειας σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξη του προανήγγειλε την ενεργοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις startup επιχειρήσεις. Ενδεχομένως, πάντως, να υπάρξουν και άλλες κινήσεις όσον αφορά στην παροχή κινήτρων προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία πάρκων καινοτομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στα επόμενα χρόνια. Στα πάρκα αυτά θα φιλοξενούνται τόσο startups όσο και ερευνητικά κέντρα πολυεθνικών και εγχώριων επιχειρήσεων με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος, το οποίο έχει αρχίσει να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ