ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 21 Νοεμβρίου η μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του INVENT ICT

Στις 21 Νοεμβρίου η μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του INVENT ICT

Με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, ολοκληρώνεται o 2ος κύκλος του προγράμματοςInvent ICT

Οι 11 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και εκπρόσωποι της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας θα συζητήσουν ιδέες για το παρόν και το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, προτάσεις για μεγαλύτερη διασύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με την αγορά και ευκαιρίες για το επιχειρείν που δημιουργούνται από την προοπτική του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.
Της ανοιχτής εκδήλωσης θα προηγηθούν κλειστές συναντήσεις μεταξύ των ομάδων και χρηματοδοτικών σχημάτων.

Το Invent ICT τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι η πρώτη θερμοκοιτίδα Σύμπραξης Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα με συμμετέχοντες το ΕΠΙ.νοώ, τη δομή επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors – GameChangers, τη μεγαλύτερη ελληνική οργάνωση που προωθεί την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες. Βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης στην προσπάθεια αυτή είναι η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Όπως λέει ο κ. Μιχάλης Στάγκος, διευθύνων Σύμβουλος MSCOMM και συνιδρυτής του Industry Disruptors-GameChangers οργάνωσης που διοργανώνει τη θερμοκοιτίδα: «Tο Invent ICT αποτελεί την πρώτη σύμπραξη δημόσιου ιδιωτικού τομέα για την επώαση νεοφυών επιχειρήσεων από ομάδες των πολυτεχνικών σχολών της χώρας. Είναι ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και την αγορά με όχημα τις καινοτόμες ιδέες που εξελίσσονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Μια θερμοκοιτίδα που αξιοποιεί ερευνητικά αποτελέσματα για να ενισχύσει τις νέες αλυσίδες αξίες στον τομέα των ΤΠΕ.

Το Πρόγραμμα Invent ICT αφενός δημιουργεί ένα θετικό παράδειγμα αναπτυξιακής σύμπραξής αφετέρου εξελίσσεται σε ένα οικοσύστημα έντασης γνώσης και καινοτομίας που ενισχύεται με την υποστήριξη της ΕΕΚΤ η οποία εκπροσωπεί τον πλέον τεχνολογικά εξελιγμένο παραγωγικό τομέα στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος των Industry Disruptors-Game Changers στη θερμοκοιτίδα είναι διπλά σημαντικός αφού εξασφαλίζει τη διασύνδεση των επωαζόμενων ομάδων τόσο με το ευρύτερο ελληνικό οικοσύστημα των όσο και με ένα ευρύτατο διεθνές δίκτυο που δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης και εξωστρέφειας».

Aπό τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Invent ICT έχει αναδείξει νεοφυείς επιχειρήσεις με εξαιρετικές αποδόσεις, οι οποίες πέρα από την προσέλκυση χρηματοδότησης έχουν καταφέρει ήδη να έχουν ένα διεθνές αποτύπωμα.
Οι δύο εταιρείες του πρώτου κύκλου επώασης που μέσω Invent ICT εξελίχθηκαν, δημιούργησαν διεθνή ανάπτυξη και εξασφάλισαν χρηματοδότηση είναι οι Invent ICTκαιInvent ICT

Η InAceel εξειδικεύεται στην επιτάχυνση εφαρμογών πληροφορικής όπως μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη επεξεργαστών ειδικού σκοπού για την ταχύτερη επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και έχει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας όπως η intel, Xilinx, Amazon AWS και Alibabacloud.
Η εταιρεία ξεκίνησε μέσα από την Invent ICTInvent ICT και με την πολύτιμη βοήθεια από του Industry Disruptors -Game Changers (ID-GC), με τη στήριξη τηςInvent ICTInvent ICT

Η Purposeful χρησιμοποιεί δεδομένα για να ανακαλύπτει νέες χρήσεις δοκιμασμένων φαρμάκων. Αξιοποιεί την ενδελεχή γνώση της βιοπληροφορικής, της χημειοπληροφορικής και της φαρμακευτικής προκειμένου να ανακαλύπτει νέες χρήσεις υφιστάμενων φαρμάκων, επιφέροντας σημαντική μείωση του κόστους, εδραίωση προφίλ ασφάλειας φαρμάκων, και περιορισμό των πειραμάτων σε ζώα.

Όπως λέει ο κ. Χριστόφορος Κάχρης – CEO της εταιρείας InAccel: «Η εταιρία συμμετείχε στον πρώτο γύρο υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων του Invent ICT στο Ε.Μ.Π. και με την πολύτιμη υποστήριξη του προγράμματος καθώς και την υποστήριξη του Industry Disruptors (ID-GC) και της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) κατάφερε να εδραιωθεί ως εταιρία στον χώρο καθώς και να εξασφαλίσει την πρώτη χρηματοδότηση από την Marathon VC. To Ιnvent ICT συνεχίζει την έμπρακτη υποστήριξη στην προώθηση και την ανάπτυξη της εταιρίας και αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη».
Invent ICT της θερμοκοιτίδας δέχθηκε περισσότερες από 60 αιτήσεις ομάδων που προέρχονται από το ΕΜΠ και από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πανεπιστήμιο Πειραιά) και άλλες πολυτεχνικές σχολές, εκ των οποίων είκοσι πέντε ομάδες έλαβαν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και δώδεκα από αυτές ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, δίνοντας στην αγορά τInvent ICTγια τους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, της υγείας, του τουρισμού, του gaming, του αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ