ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Lenovo αναζητεί τις ευκαιρίες στην ελληνική αγορά των data centers

H Lenovo αναζητεί τις ευκαιρίες στην ελληνική αγορά των data centers

Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης θέλει να κινηθεί και την επόμενη χρονιά η Lenovo όσον αφορά στην ελληνική αγορά των μεγάλων εγκαταστάσεων πληροφοριακών συστημάτων (σ.σ. γνωστά και ως data centers), όπου διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες.

Αυτό ανέφερε ο Srdjan Vucicevic, γενικός διευθυντής για τη νοτιοανατολική Ευρώπη του Data Center Group της Lenovo, κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης εκπροσώπων των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

«To όραμα της Lenovo είναι να γίνει ο πιο έμπιστός συνεργάτης όσον αφορά στα data centers – προσφέροντας την δυνατότητα του έξυπνου μετασχηματισμού στους πελάτες μας, αλλά και προσφέροντας λύσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Επεκτείνουμε την πελατειακή μας βάση, καθώς βλέπουμε ευκαιρίες στην ελληνική αγορά σε τμήματά της όπως αυτά του storage, του software defined infrastructure, αλλά και το HPC» επεσήμανε ο κ. Vucicevic, προσθέτοντας ότι ένας από τους στόχους είναι να γίνει γνωστή η ισχυρή θέση που έχει η Lenovo στο χώρο των data centers, μία αγορά η αξία της οποίας στην Ελλάδα και την Κύπρο εκτιμάται στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Lenovo, οι περισσότερες ευκαιρίες δείχνουν να υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και για το δημόσιο τομέα, δεδομένου κιόλας ότι αναμένεται να υπάρξουν αρκετά μεγάλα έργα τους επόμενους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ