ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς να κάνετε το σπίτι σας έξυπνο

Πώς να κάνετε το σπίτι σας έξυπνο

Πώς θα σας φαινόταν αν όλες οι συσκευές γύρω σας μπορούσαν να συνδεθούν στο Internet; Όχι μόνο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σας και το κινητό σας, αλλά οποιαδήποτε συσκευή έχετε μέσα στο σπίτι: Ρολόγια, ηχεία, αφυγραντήρες, κάμερες και φώτα. Επίσης, πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ελέγχετε εξ αποστάσεως αυτές τις συσκευές; Αυτό πλέον δεν είναι «επιστημονική φαντασία», αλλά η νέα τάση που έφερε η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η αυτοματοποίηση του σπιτιού σας και η μετατροπή του σε «έξυπνο σπίτι», όπως ονομάζεται, σας επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάποιες αυτοματοποιήσεις, όπως το να ενεργοποιείτε τον αφυγραντήρα στα επιθυμητά επίπεδα λειτουργίας, είναι απλές και φθηνές. Κάποιες άλλες, όπως το να εγκαταστήσετε και να λειτουργήσετε κάμερες επιτήρησης περιμετρικά του σπιτιού σας, απαιτούν σημαντική επένδυση χρόνου και χρήματος.

2 copy copy

Οι βασικές συσκευές ενός έξυπνου σπιτιού που μπορείτε να αποκτήσετε οικονομικά και άμεσα είναι:

Έξυπνα Ηχεία: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν έξυπνα ηχεία, συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες που τους παρέχουν. Τα έξυπνα ηχεία μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να παίζουν μουσική. Μπορούν να κάνουν αναζητήσεις στο Internet, να σας πουν τον καιρό, να σας ενημερώσουν για τα βασικά νέα, να λειτουργήσουν ως «προσωπικοί βοηθοί» και να αποτελέσουν τον κεντρικό έλεγχο όλων των εξυπνων συσκευών του σπιτιού σας. Μπορείτε να ελέγχετε σχεδόν τα πάντα μέσα στο σπίτι σας, μόνο με την φωνή σας.

Έξυπνοι θερμοστάτες: Με τους έξυπνους θερμοστάτες μπορείτε να ελέγχετε τη θέρμανση, τον αφυγραντήρα και το air condition του σπιτιού σας από όπου κι αν βρίσκεστε. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να μην ξοδεύετε ρεύμα όταν λείπουν όλοι από το σπίτι. Τέλος κάποιοι θερμοστάτες διαθέτουν αισθητήρα που αυτόματα ενεργοποιεί όποια συσκευή θέρμανσης ή ψύξης απαιτείται για να διατηρηθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

3 copy copy

Έξυπνες πρίζες. Οι έξυπνες πρίζες μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε συμβατική συσκευή σε «έξυπνη». Απλά τοποθετείτε τη συσκευή στην έξυπνη πρίζα και στη συνέχεια μπορείτε πολύ εύκολα να την ενεργοποιείτε ή και να την απενεργοποιείτε εξ αποστάσεως.

Αυτόματος Φωτισμός: Στα ζητήματα φωτισμού έχετε δύο επιλογές. H πρώτη είναι να τοποθετήσετε έξυπνους διακόπτες. Οι έξυπνοι διακόπτες μπορούν να ελέγχονται αποκλειστικά από ένα application, παρέχοντας σας μια ποικιλία εφαρμογών, όπως τη ρύθμιση της έντασης του φωτισμού. Η δεύτερη επιλογή είναι οι έξυπνες λάμπες. Αυτές από τη στιγμή που τις τοποθετείτε μπορειτε να τις ελέγχετε ρυθμίζοντας εξ αποστάσεως τον φωτισμό του χώρου σας.

Κουδούνι πόρτας με κάμερα: Το έξυπνο κουδούνι όχι μόνο αντιλαμβάνεται και σας ενημερώνει ότι κάποιος είναι στην πόρτα, αλλά σας δίνει και video-εικόνα αυτού που βρίσκεται εκεί. Μπορείτε να ελέγχετε την κάμερα μέσω συσκευής, χειροκίνητα ή φωνητικά.

Έξυπνη συσκευή ταΐσματος: Η αυτοματοποίηση του σπιτιού έρχεται να βοηθήσει όχι μόνο εσάς αλλά και το κατοικίδιο σας. Σύμφωνα με έρευνες, εκτιμάται ότι ο μέσος ιδιοκτήτης κατοικιδίου ξοδεύει περίπου 1200 ευρώ ετησίως για της ανάγκες του. Πλέον με τις αυτόματες συσκευές φαγητού το κατοικίδιο σας δεν θα χάσει κανένα γεύμα του, ακόμα και αν έχετε καθυστερήσει να επιστρέψετε από τη δουλειά. Επίσης έξυπνες κάμερες σας επιτρέπουν να βλέπετε τι κάνει το κατοικίδιο, είτε βρίσκεστε στο διπλανό δωμάτιο, είτε στην εργασία σας.

Αφυγραντήρες: Η νέα σειρά αφυγραντήρων PREMIER Plus της Morris διαθέτει δυνατότητα ελέγχου μέσω WiFi. Μάλιστα η εφαρμογή ελέγχου της συσκευής διαρκώς αναβαθμίζεται από την TUYA, ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας, προκειμένου να έχετε πάντα, τον πλήρη έλεγχο των λειτουργιών του αφυγραντήρα. Μπορείτε πλέον από το κινητό σας τηλέφωνο και από όπου και αν βρίσκεστε, να ρυθμίζετε τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας μέσα στο σπίτι σας. Τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ισχύος σε συνδυασμό με τα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου κάνουν αυτή την έξυπνη συσκευή τον καλύτερο τρόπο να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης αυτό το χειμώνα.

4

Απέκτησε τον δικό σου αφυγραντήρα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ