ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η 25η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων «Κούρος»

Πραγματοποιήθηκε η 25η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων «Κούρος»
Οι 3 βραβευθέντες επιχειρηματίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνο Ευριπίδη

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 25η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, του εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2019τιμήθηκαν οι:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Παναγιώτης Τσινάβος, ΚΡΙ ΚΡΙ
Η Ελληνική εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ ιδρύθηκε το 1954, με βασικό στόχο την παραγωγή και διάθεση παγωτού. Από το 2003 η εταιρεία εισέρχεται στο Χρηματιστήριο και ξεκινά παράλληλη δραστηριότητα παραγωγής ευρωπαϊκού τύπου γιαούρτης, κατατάσσοντας την εταιρεία στη 2η θέση σε όγκο στην εγχώρια αγορά.
Τα τελευταία χρόνια η ΚΡΙ ΚΡΙ συνεχίζει την ανοδική της πορεία, αγγίζοντας τα 94 εκατ. ευρώ τζίρου το 2018 και εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.
Πέρα από την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, η ΚΡΙ ΚΡΙ έχει μία επιτυχημένη πορεία σε διεθνείς αγορές, με παρουσία των προϊόντων της σε περισσότερες από 30 χώρες, οι οποίες αποτελούν πλέον το 40% του κύκλου εργασιών της. Σήμερα η ΚΡΙ ΚΡΙ, μετά από 65 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας και συνεχών επενδύσεων, συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές βιομηχανίες τροφίμων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ: Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης, ΜΕΓΑ
Η ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ιδρύθηκε το 1980μεσκοπό την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων προϊόντων ατομικής υγιεινής με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο σημαντικών και φημισμένων μαρκών: Babylino, Everyday, SANI, Pom Pon και Wet Hankies.
Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 600 εργαζομένους και έχει ετήσιο τζίρο άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας στην εγχώρια αγορά βοήθησε την επέκτασή της σε πολλές χώρες του εξωτερικού με αποτέλεσμα 90 εκατ. ευρώ του τζίρου της να οφείλονται στην εξαγωγική της δραστηριότητα. Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 90 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της και την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων στον τομέα της ατομικής υγιεινής.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΙΔΡΥΜΑ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ"
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Σκοπός του είναι να αναδείξει την περιοχή της Μεσσηνίας σε πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και να υποστηρίξει κοινωνικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που σχετίζονται με την έρευνα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς.

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, συγχαίροντας τους βραβευθέντες για τις διαρκείς προσπάθειές τους να πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και για τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευθύνης που πρεσβεύουν.

Εκτός πρωτοκόλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «μέχρι τώρα το επιχειρείν αντιμετωπιζόταν -όχι κατ’ ανάγκη εσκεμμένα αλλά σαν να υπάρχει μέσα μας μια τέτοια έμφυτη τάση- με την λογική ότι όταν ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται και επιδιώκει το κέρδος, όπως είναι πολύ λογικό σ’ ένα οικονομικό σύστημα όπως το δικό μας, τότε είναι κατ’ αρχήν «ύποπτος» και καλείται ν’ αποδείξει στην συνέχεια την αθωότητά του. Αυτό ακριβώς το τεκμήριο πρέπει ν’ αντιστρέψουμε. Πρέπει δηλαδή να πιστέψουμε ότι όταν ο επιχειρηματίας αρχίζει να δραστηριοποιείται είναι «αθώος» και αξίζει την εμπιστοσύνη του Κράτους .

Εάν στην πορεία δεν φανεί αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης, τότε ο «πέλεκυς» των κυρώσεων, από πλευράς Διοίκησης και Δικαιοσύνης, πρέπει να πέσει βαρύς. Μόνον αν αλλάξουμε αυτή την νοοτροπία έναντι του επιχειρείν, με άλλες λέξεις όταν η νοοτροπία του Νομοθέτη, της Διοίκησης και του Δικαστή βασίζεται στην αρχή, την οποία προανέφερα, είμαι βέβαιος ότι ο Τόπος μας θα επιτύχει πολλά στον δρόμο της Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ