ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαλυβουργική: Κατά των γιων του στρέφεται με νέα ανακοίνωση ο Αγγελόπουλος

Χαλυβουργική: Κατά των γιων του στρέφεται με νέα ανακοίνωση ο Αγγελόπουλος
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με δημόσια ανακοίνωσή του ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος εκφράζει δυσφορία για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργική και την «αναβολή» της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είχε ορισθεί για τις 5 Δεκεμβρίου 2019, με θέματα ημερησίας διατάξεως την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, την ονομαστικοποίηση μετοχών και την λήψη αποφάσεων για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Αιφνιδίως, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος, στις 3 Δεκεμβρίου πληροφορήθηκε από ανάρτηση στο ΓΕΜΗ ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με απόφασή του μια μέρα νωρίτερα ανακάλεσε την πρόσκληση έκτακτης γενικής συνελεύσεως και προσδιόρισε νέα έκτακτη γενική συνέλευση για 24/12/2019 (παραμονή των Χριστουγέννων) αφαιρώντας από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως το θέμα της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου.

Ο ίδιος χρεώνει με αδιαφορία το διοικητικό συμβούλιο, όπου όπως αναφέρει αδιαφορούν απόλυτα για την εταιρεία κι επιθυμούν την διατήρηση των εργαζομένων της σε καθεστώς ομηρίας, με στόχο να ανασχέσουν το κύμα αποχωρήσεων εργαζομένων που είχε εκδηλωθεί και μέχρι σήμερα υλοποιείται. Ως «δόλωμα», όπως αναφέρει χρησιμοποιείται η «εθελουσία» ενώ ο ίδιος αποδεικνύοντας εμπράκτως το αληθές ενδιαφέρον του για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, έχει εξ ιδίων καταβάλει το ποσό των 280.000 ευρώ για την εξόφληση των απαιτήσεων συνολικά 9 εργαζομένων που εκδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.

«Η αιφνίδια ματαίωση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια ανταρσίας κατά των μετόχων εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και ιδιαίτερα εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γεωργίου Σκινδήλια, η οποία είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και καταδεικνύει πλήρως τους σκοπούς και τους στόχους του διοικητικού οργάνου της εταιρείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά», αναφέρει μεταξύ o κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

«Είναι γνωστό ότι οι μέτοχοι δεν νομιμοποιούνται να διοικήσουν την εταιρεία και μόνο το διοικητικό συμβούλιο προβαίνει σε πράξεις διοικήσεως και λογοδοτεί προς τους μετόχους. Στην περίπτωση της Χαλυβουργικής το διοικητικό συμβούλιο είναι εχθρός των μετόχων και μάχεται εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας, των μετόχων και εμού προσωπικώς. Με αυτές τις συνθήκες είναι νομικά αδύνατον να προχωρήσω στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Χαλυβουργικής και να απεγκλωβίσω τους εργαζομένους στην εταιρεία που είναι όμηροι του κ. Σκινδήλια» σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ