ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Oracle μπαίνει η ελληνική αγορά

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Oracle μπαίνει η ελληνική αγορά
Facebook/Oracle

Μεγαλύτερο βάρος στην ελληνική αγορά, όσον αφορά τον τομέα των εγκαταστάσεων πληροφοριακών συστημάτων, σχεδιάζει να δώσει η Oracle, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών με έμφαση στον τομέα των επιχειρήσεων.

«Βλέπουμε να υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα λόγω της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος» επισημαίνει στο CNN Greece ο Πυθαγόρας Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει τη θέση του ανώτερου διευθυντή πωλήσεων μέσω καναλιών και συμμαχιών όσον αφορά τα πληροφοριακά συστήματα (Alliances & Channels Sales Senior Director, Systems) με περιοχή ευθύνης την ανατολική και νότια Ευρώπη καθώς και τις περιοχές της πρώην Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS). Ο τομέας με τον οποίο ασχολείται ο κ. Δημητρίου, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για να μιλήσει στο Oracle Systems Advantage Forum, αφορά κατά κύριο τις λύσεις hardware που διαθέτει η Oracle, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» παγκοσμίως στο συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Oracle, οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεν προχώρησαν σε επενδύσεις όσον αφορά τα πληροφοριακά συστήματα ή αυτές που έκαναν ήταν αρκετά μικρές. Τώρα, όμως, υπάρχει αντιστροφή του κλίματος και είναι προφανώς ότι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ευκαιρίες για την Oracle. Όπως ευκαιρίες υπάρχουν και στον δημόσιο τομέα, όπου επίσης φαίνεται να υπάρχει σημαντική κινητικότητα όσον αφορά την προκήρυξη μεγάλων και σημαντικών έργων που αφορούν την καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου τα δεδομένα είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο επιχειρήσεων και οργανισμών.

P Papadimitriou II

Μία πρόκληση για τον αμερικανικό κολοσσό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένας τεράστιος όγκος δεδομένων που έχει δημιουργηθεί με λύσεις λογισμικού της Oracle αλλά δεν βρίσκεται αποθηκευμένος ή δεν τον διαχειρίζονται συστήματα hardware της αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Oracle είναι ότι μπορεί να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά τόσο το λογισμικό όσο και το hardware, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα και ένα χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης. Επιπλέον, τα συστήματα hardware της Oracle προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τις επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως τονίζει ο κ. Παπαδημητρίου.

Προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η Oracle σχεδιάζει να ενδυναμώσει το κανάλι συνεργατών της. «Την τελευταία διετία έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία εξειδικευμένου καναλιού συνεργατών στην ευρύτερη περιοχή όσον αφορά την προώθηση των συστημάτων μας» επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου. Στην Ελλάδα, το κανάλι συνεργατών της Oracle περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες όσον αφορά την υλοποίηση έργων πληροφορικής (system integration) με τον κ. Παπαδημητρίου να δηλώνει πάντως ότι στόχος της εταιρείας και της ομάδας του είναι να επαναπροσδιορίσει και να ενδυναμώσει το συγκεκριμένο κανάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ