ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί πρέπει να αποβάλλουμε τις φοβίες γύρω από την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

Γιατί πρέπει να αποβάλλουμε τις φοβίες γύρω από την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για την εμφάνιση ενός ατόμου. Αυτός είναι ο λόγος που η απώλειά τους μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τόσο την αυτοπεποίθηση, όσο και την ψυχολογία μας.

Ποιες είναι όμως οι λύσεις στις οποίες αξίζει να στραφούμε σήμερα στην περίπτωση που η αλωπεκία φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και οι τοπικές θεραπείες δεν είναι αρκετές για να επαναφέρουν το πρόβλημα; Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πλέον αποτελεσματική λύση, ωστόσο, αν και τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και όλο και περισσότερα άτομα προβαίνουν σε μία τέτοια επέμβαση, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι διστάζουν να τη δοκιμάσουν. «Θα πονέσω; Θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα; Πως θα ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα μου; Θα το καταλάβουν οι φίλοι μου; Επέλεξα το σωστό γιατρό;». Αυτά είναι τα κυριότερα ερωτήματα τα οποία οι γιατροί ακούν καθημερινά.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, ειδικός στη μεταμόσχευση μαλλιών και Διευθυντής της Derma Hair Clinic στην Αθήνα, δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την μεταμόσχευση μαλλιών και το σίγουρο είναι πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το απαιτούμενο φυσικό αποτέλεσμα

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελούσε πάντοτε ταμπού για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι τεχνικές της μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και τα αποτελέσματα είναι σήμερα τόσο φυσικά, σε σημείο που να μην γίνονται αντιληπτά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μέθοδο FUE, η οποία σε αντίθεση με την παλαιότερη μεταμόσχευση μαλλιών FUT τεχνική (Strip), αφαιρεί τα τριχοθυλάκια αναίμακτα χωρίς να αφήνει ουλές. Έτσι, ο ιατρός επιλέγει τα τριχοθυλάκια που θα αποσπάσει και τα σημεία τα οποία θα επεξεργαστεί, αποφεύγοντας αστοχίες. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων γίνεται, μάλιστα, με τη φορά των ήδη υπαρχόντων τριχών, ώστε οι νέες τρίχες να ακολουθούν αρμονικά την πορεία των παλιών.

Μία ανώδυνη διαδικασία

Η διαδικασία είναι επίσης εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή καθώς γίνεται τοπική αναισθησία, ενώ δεν απαιτείται σε καμία περίπτωση γενική νάρκωση ή μέθη. Μάλιστα, μετά το πέρας της επέμβασης συνεχίζει να μην υπάρχει πόνος παρά μόνο μια μικρή ενόχληση ή ευαισθησία.

Γρήγορη αποκατάσταση

Τι άλλο αξίζει να γνωρίζουμε; Πως η περιοχή της δότριας χώρας επουλώνεται σε διάστημα μιας εβδομάδας και ότι ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά και την καθημερινότητα του την επόμενη κιόλας ημέρα. Ωστόσο, αποφεύγεται η έντονη άσκηση, το κολύμπι και η χρήση τοπικών προϊόντων για τις επόμενες 10 ημέρες. Τα τριχοθυλάκια που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα πέσουν μέσα σε έξι εβδομάδες, ενώ οι νέοι θύλακες θα ξεκινήσουν να μεγαλώνουν μετά από δύο με τρεις μήνες. Όσο για το πρώτο αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών, γίνεται ορατό μετά από τρεις με έξι μήνες και ολοκληρώνεται έπειτα από 12 μήνες.

Ασφάλεια και επιλογή γιατρού

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία ασφαλέστατη μέθοδος αποκατάστασης της αραίωσης των μαλλιών, αρκεί να γίνεται από γιατρό και μάλιστα έμπειρο. Τα διάφορα στάδια της όλης επέμβασης απαιτούν προσήλωση στη λεπτομέρεια έτσι ώστε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κέντρα στα οποία τη μεταμόσχευση μαλλιών δεν την κάνουν γιατροί αλλά ούτε καν ιατρικό προσωπικό.

Το κόστος της μεταμόσχευση μαλλιών

Όσο για το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών, εξαρτάται κυρίως από τους εξής τρεις παράγοντες: Τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα μεταμοσχευθούν και την έκταση της περιοχής κάλυψης.

Έτσι, ο υποψήφιος προς μεταμόσχευση μαλλιών, δεν πρέπει να «δελεάζεται» εύκολα από πολύ χαμηλές τιμές ή μεγάλες εκπτώσεις, εάν δεν γνωρίζει πρώτα εάν ο γιατρός είναι πιστοποιημένος και εξειδικευμένος στη μεταμόσχευση μαλλιών, τον αριθμό των τριχοθυλακίων που απαιτούνται ή την μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που θα εφαρμοστεί.

Οι υποψήφιοι που πηγαίνουν, πάντως, στην Derma Hair Clinic για μεταμόσχευση μαλλιών, φτάνουν εκεί για το σίγουρο αποτέλεσμα και τη φροντίδα που ξεκινά από τη στιγμή που τους βλέπει ο γιατρός στην πρώτη συνέντευξη και τους ακολουθεί βήμα-βήμα, μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

karalexis

Δρ. Απόστολος Καραλέξης

https://www.karalexis.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 &Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528

210 723 2932

info@dermahair.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ