ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epson: Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά

Epson: Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά
Facebook/Epson

Οι επενδύσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σε προϊόντα, λύσεις, ανθρώπινο δυναμικό αλλά και στο κανάλι έχουν αρχίσει να αποδίδουν για την Epson Ελλάδος με την τοπική θυγατρική μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών να έχει ενισχύσει σημαντικά τα μερίδια αγοράς της στην Ελλάδα.

«Μέσα σε 3 χρόνια έχουμε αυξήσει τις πωλήσεις μας κατά 47%. Το μερίδιο αγοράς στους inkjet εκτυπωτές είναι 17%, ενώ στην κατηγορία όπου εστιάζουμε, δηλαδή την ink tank, έχει αγγίξει το 76%» σημειώνει στο CNN Greece η Μαρία Μάσσιου, επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Epson.

«Τα αποτελέσματα είναι εξίσου καλά και στις υπόλοιπες προϊοντικές κατηγορίες, όπως στους επαγγελματικούς σαρωτές μας (scanners), όπου κατέχουμε 41% μερίδιο αγοράς και στα προϊόντα οπτικής απεικόνισης (βιντεοπροβολείς), όπου κατέχουμε ένα εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξης του 53%» σπεύδει να προσθέσει η κ. Μάσσιου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ελληνικού γραφείου, «τα τελευταία 3 χρόνια, η Εpson Ελλάδας έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, ακολουθώντας το γενικότερο πλαίσιο της δυναμικής της διεύρυνσης με νέα προϊόντα και λύσεις τόσο για τον τομέα της εκτύπωσης για επιχειρήσεις όσο και για τον τομέα του imaging. Η προσπάθεια αυτή, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στο προϊοντικό κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αυξήσει και επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό μας με στόχο να παρέχουμε άρτια και ολοκληρωμένη υποστήριξη».

Ένας ακόμη λόγος είναι η στήριξη των συνεργατών. «Η Epson είναι μία εταιρεία που λειτουργούσε ανέκαθεν μέσω καναλιού, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά αντίθετα, έχει ενισχυθεί με την ανάπτυξή της επαγγελματικής office εκτύπωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουμε πλέον εκπαιδεύσεις και micro events σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Μάλτα, σε τακτική ετήσια βάση, καθώς και συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκές εκδηλώσεις με τους συνεργάτες μας».

Maria Massiou


Μαρία Μάσσιου

Πλεονεκτήματα

Σύμφωνα με την κα Μάσσιου, το μεγαλύτερο τεχνολογικό προσόν της Epson και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της είναι ότι χρησιμοποιεί δικές της τεχνολογίες: από τα πάνελ βιντεοπροβολέων μέχρι τις Micro Piezo κεφαλές εκτυπωτών, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας αλλά και παραγωγής των υλικών. «Οι βασικές μας τεχνολογίες είναι η inkjet για την εκτύπωση και η 3LCD για την οπτική απεικόνιση. Όσον αφορά στην οπτική απεικόνιση και συγκεκριμένα στους βιντεοπροβολείς, η Epson κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο από το 2001, ενώ συνεχίζει να εξελίσσει τα προϊόντα της, έχοντας δημιουργήσει μία διευρυμένη σειρά βιντεοπροβολέων laser, αλλά και νέες σειρές φακών, συμβατές με τα περισσότερα προϊόντα της» αναφέρει το στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, στις λύσεις εκτύπωσης, τα τελευταία χρόνια, η πιο σημαντική καινοτομία της Epson είναι η βιομηχανική παραγωγή εκτυπωτών CISS (Continuous Ink Supply System) με εξωτερικά δοχεία μελανιών, που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης ανεξάρτητα από το μέγεθός της, εξαλείφοντας την ανάγκη για αγορά και απόρριψη, των ακριβών και περιβαλλοντικά μη φιλικών cartridges.

«Μόλις το Νοέμβριο ανακοινώσαμε και ένα νέο προϊόν βιομηχανικής εκτύπωσης CISS, που ενσωματώνει αυτήν την τεχνολογία, τον SC-F400, ένα dye-sublimation προϊόν, με δοχεία μελανιών που λειτουργούν με αναπλήρωση» αναφέρει η κα Μάσσιου.

Όσον αφορά στις καταναλωτικές εκτυπώσεις και στις μικρότερες ανάγκες εκτύπωσης, η Epson διαθέτει τη σειρά προϊόντων EcoTank, που κυκλοφορεί εδώ και πέντε χρόνια στην ελληνική αγορά. Η σειρά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η γενιά της, με τα προϊόντα να έχουν μικρότερο μέγεθος, καλύτερο σχεδιασμό και απόδοση, ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν έως και 3 χρόνια εκτυπώσεων, χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουν μελάνι.

Όσον αφορά στις επαγγελματικές εκτυπώσεις, εδώ και 3 χρόνια κυκλοφορούν οι εκτυπωτές υψηλής απόδοσης WorkForce RIPS (Replaceable Ink Pack System), όπου λειτουργούν με σακούλες μελανιών και όχι cartridges, παράγοντας χιλιάδες σελίδες πριν την αλλαγή του αναλωσίμου.

Τέλος, για εξαιρετικά μεγάλες ανάγκες εκτύπωσης, κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια ο εκτυπωτής WF-C0590, έναν προϊόν ιδανικό για πολυάσχολα περιβάλλοντα, με εκτυπώσεις 100 σελίδων, το λεπτό!

Οφέλη

Όσον αφορά στα οφέλη για τους καταναλωτές, σύμφωνα με την κα Μάσσιου «είναι πολλά και εξαρτώνται κάθε φορά από την κατηγορία του προϊόντος». Για παράδειγμα, στους βιντεοπροβολείς, η τεχνολογία 3LCD που διαθέτουν, προσφέρει σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες DLP μονού chip, αποδίδοντας εξίσου υψηλή απόδοση λευκής και έγχρωμης εικόνας (Colour Light Output - CLO) για πλούσια και φυσικά χρώματα, έως και τρεις φορές φωτεινότερα.

Στην εκτύπωση, όπως αναφέρει η κα Μάσσιου, το πιο ξεκάθαρο όφελος που προσφέρουν οι εκτυπωτές EcoTank και RIPS, είναι το κόστος αναλωσίμων.

«Είναι εντυπωσιακό ότι με την αγορά ενός EcoTank εκτυπωτή, σε κάθε συσκευασία συμπεριλαμβάνονται πλήρη μελάνια, που αντιστοιχούν σε x82 cartridges! Αντίστοιχα, αν μιλήσουμε για τους επαγγελματικούς εκτυπωτές RIPS, με 1 μόνο πακέτο μελανιού, μπορούν να εκτυπωθούν έως και 84.000 σελίδες, όταν αντίστοιχα ένας εκτυπωτής laser θα απαιτούσε 13 toner! H εξοικονόμηση δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στο κόστος, αλλά και στον όγκο αποθήκευσης ή αποστολής και στον όγκο απορριμμάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος».

Επιπλέον, εκτός από τα αναλώσιμα, η τεχνολογία inkjet, όπως επισημαίνει η κα Μάσσιου, προσφέρει πολλαπλά οφέλη, αφού σε αντίθεση με τους laser εκτυπωτές, οι αντίστοιχοι εκτυπωτές Epson διαθέτουν μόνο κεφαλή, αποτυπώνοντας απευθείας στο χαρτί με μελάνι, χωρίς θερμότητα και χωρίς ανταλλακτικά όπως φούρνος, drum κλπ, γεγονός που απαλλάσσει αντίστοιχα και από την φθορά των ανταλλακτικών.

«Αυτό συνεπάγεται υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης, αφού δεν χρειάζεται χρόνος προθέρμανσης, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έως και 95%, λιγότερο χρόνο εκτός λειτουργίας για επισκευές ή αλλαγή αναλωσίμων και φυσικά εξαιρετικά μειωμένες εκπομπές CO2, και μηδενική σκόνη γραφίτη».

Νέες επιχειρήσεις

Ένας τομέας που δίνει έμφαση η Epson είναι αυτός της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα στα startups. «Προκειμένου να υποστηρίξουμε κάθε νέο επαγγελματία στα πρώτα του βήματα προς την επιχειρηματικότητα, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην πορεία προς αυτήν, δημιούργησαμε την Entrepreneur Campaign» αναφέρει η κα Μάσσιου. «Η καμπάνια αυτή, μέσα από μια σύντομη σειρά βίντεο, παρουσιάζει τέσσερις ξεχωριστές προσωπικότητες από το χώρο των επιχειρήσεων, οι οποίες μιλούν για την εμπειρία τους και μοιράζονται τις συμβουλές τους μαζί μας, αναφορικά με τη διαδικασία έναρξης ενός νέου εγχειρήματος, τις θυσίες, την αξία δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας και την σημαντικότητα επιλογής των σωστών συνεργατών. H Epson αποτελεί έναν τέτοιο συνεργάτη και προτείνει τη σειρά EcoTank, που είναι κατάλληλη για μικρές επιχειρήσεις και γραφεία, προσφέροντας αξιοπιστία και εξοικονόμηση, με μελάνια που διαρκούν για τρία χρόνια, αλλά έρχεται και με τη σειρά WorkForce να δώσει ώθηση στους επιχειρηματίες να τολμήσουν την αλλαγή από την τεχνολογία laser στην τεχνολογία business inkjet».

Μέλλον

Όσον αφορά το μέλλον, σύμφωνα με την κα Μάσσιου, «μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της τεχνολογίας σήμερα δεν είναι πώς να αναπτύξει ένα καλύτερο προϊόν, αλλά πώς να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για βιώσιμη ανάπτυξη προϊόντων, με σεβασμό προς την κυκλική οικονομία. Η δέσμευση της Epson για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας επιβεβαιώθηκε ξανά φέτος, καθώς η νέα φιλοσοφία διαχείρισης μας αναβαθμίστηκε ώστε να περιλαμβάνει μια αυστηρή δέσμευση για προαγωγή της βιωσιμότητας».

Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος κινούνται και οι καινοτόμες τεχνολογίες εκτύπωσης της εταιρείας. Όπως τονίζει η κα Μάσσιου, σε σύγκριση με έναν εκτυπωτή laser, οι εκτυπωτές τεχνολογίας inkjet WorkForce Pro της Epson παράγουν μειωμένα απορρίμματα, μειωμένο CO2 και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια κατά 95%, σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές.

Τέλος, μία ακόμη πρωτοπόρα τεχνολογία, η οποία, σύμφωνα με την Epson, θα επηρεάσει τον κλάδο της εκτύπωσης στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε επιχείρησης, αποτελεί το PaperLab, το πρώτο μηχάνημα παραγωγής χαρτιού στον κόσμο για χρήση στο γραφείο, το οποίο χρησιμοποιεί ξηρή διαδικασία και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2017. “Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν χαρτί στο γραφείο, ενώ ενισχύει σαφώς την προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας προσφέρουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και εξοικονόμηση για τους πελάτες μας» τονίζει η κα Μάσσιου.