ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί τελικά είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια;

Γιατί τελικά είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια;

Η ευτυχία όμως είναι στιγμές. Η αναζήτησή της είναι το κυνήγι των στιγμών που αισθανόμαστε όμορφα, ήρεμα, γαλήνια, καλά…

Μπορεί τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία, όμως η ασφάλεια που αποζητούμε να αισθανόμαστε σε όλους τομείς της ζωής, τη φέρνει. Κι αυτό δεν χρειάζεται καμία έρευνα να το αποδείξει, καθώς είναι μια καθημερινή εμπειρία όλων μας. Είμαστε ευτυχείς όταν είμαστε ασφαλείς συναισθηματικά, είμαστε ευτυχείς όταν είμαστε ασφαλείς οικονομικά, είμαστε ευτυχείς όταν νιώθουμε πως έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει, κάποιον να μας στηρίξει όταν έχουμε ανάγκη, όταν είμαστε σε δύσκολη θέση – είμαστε ευτυχείς όταν αισθανόμαστε ασφάλεια. Είναι τόσο αυτονόητη η αίσθηση που προκύπτει όταν όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι φροντισμένοι, που σπάνια αναρωτιόμαστε τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό.

Η ευτυχία όμως είναι στιγμές. Η αναζήτησή της είναι το κυνήγι των στιγμών που αισθανόμαστε όμορφα, ήρεμα, γαλήνια, καλά… Όταν αυτές οι στιγμές στη ζωή μας είναι η πλειονότητα, τότε δηλώνουμε ευτυχισμένοι. Όλες τις υπόλοιπες στιγμές της ζωής μας, πασχίζουμε να βρούμε την ευτυχία, να εξασφαλίσουμε όλα όσα την καθορίζουν. Να βρούμε το άλλο μας μισό, να εξασφαλιστούμε οικονομικά, να βρούμε «ασφαλιστικές δικλείδες» για όσα μας φέρει η ζωή. Είναι σαφές πως κάποια ζητήματα τα ελέγχουμε, περνούν από το χέρι μας και κάποια άλλα όχι. Φροντίζοντας όμως να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όσα όντως μπορούμε να ελέγξουμε, διασφαλίζουμε ένα μεγάλο ποσοστό της γενικότερης «ευτυχίας» μας.

ff

Προετοιμαζόμαστε και κερδίζουμε την ασφάλεια που αποζητούμε

Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πως θα είμαστε για πάντα υγιείς. Μπορούμε όμως εμείς να φροντίσουμε την υγεία μας όσο καλύτερα μπορούμε, και να την ασφαλίσουμε για μια δύσκολη περίπτωση. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουμε κάνει όλα όσα «περνούν από τα χέρια μας» για να είμαστε καλά. Αισθανόμαστε ασφαλείς, αισθανόμαστε ευτυχισμένοι.

Αντίστοιχα, κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πως το αυτοκίνητό μας δεν θα χαλάσει ποτέ – μάλλον το αντίθετο. Οφείλουμε να φροντίσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε όταν έρθει να το αντιμετωπίσουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος. Εάν έχουμε φροντίσει για μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου, που μας διευκολύνει στο σέρβις, παραδείγματος χάριν, τότε ούτε το αυτοκίνητό μας θα χαλάσει τόσο εύκολα, ούτε θα πελαγώσουμε όταν έρθει η ώρα να επισκεφθεί το συνεργείο. Εκτός των άλλων, πλέον έχουμε τη δυνατότητα ακόμα και να ανταλλάξουμε το παλιό μας αυτοκίνητοα μέσω συμφερόντων προγραμμάτων, να το ασφαλίσουμε με μικτή ασφάλιση που αντέχουμε οικονομικά, ή ακόμα και να το ασφαλίσουμε αναλόγως της χρήσης που του κάνουμε, ώστε να αισθανόμαστε πως τα χρήματά μας δεν επενδύονται «στο τίποτα».

1 10

Λύνοντας τα προβλήματά μας απλά, εύκολα και γρήγορα, κερδίζουμε ασφάλεια. Γιατί έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό, έχουμε φροντίσει στο έπακρο τις ανάγκες μας και είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε στο δρόμο προς την ευτυχία. Κερδίζουμε στιγμές και κάθε στιγμή περισσότερα γιατί έχουμε κερδίσει την ασφάλεια που σημαίνει καθημερινή χαρά και αισιοδοξία. Οι απλές λύσεις είναι οι καλύτερες γιατί δεν κλέβουν τον χρόνο και την ενέργειά μας. Τις εμπιστευόμαστε και έρχεται η ώρα που μας το ξεπληρώνουν, ηθικά και υλικά σε όλα τα επίπεδα.