ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το waiz γίνεται ο προσωπικός σου οικονομικός σύμβουλος

Το waiz γίνεται ο προσωπικός σου οικονομικός σύμβουλος

Αρχές νέας χρονιάς, και όμως έχουμε να πληρώσουμε την τελευταία δόση για τον ΕΝΦΙΑ, τη δόση για τα τέλη κυκλοφορίας, ενοίκιο, ρεύμα, σούπερ μάρκετ, βενζίνη… Πώς να μην χάσουμε τον «λογαριασμό» για τα καθαρά μας έσοδα όταν πολλές φορές δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πώς διαμορφώθηκαν τα οικονομικά μας κάθε μήνα;

Πλέον, δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε καθώς, μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί στην χώρα μας και αναμένεται να απλοποιήσει κατά πολύ τον τρόπο που διαχειριζόμαστε και εξοικονομούμε τα χρήματά μας.

Πρόκειται για το waiz, ένα application διαχείρισης οικονομικών, που φέρνει και στην Ελλάδα την τάση που στο εξωτερικό έχει κερδίσει, ήδη, την αποδοχή του κόσμου και αφορά στο money management μέσω εφαρμογών. Εφαρμογές, δηλαδή, που βοηθούν τον χρήστη να «τακτοποιήσει» το budget του και, παράλληλα, να αποταμιεύσει.

Η καινοτομία, λοιπόν, του waiz έγκειται στο ότι ενώ μέχρι σήμερα με το e-banking και τις αντίστοιχες εφαρμογές των εκάστοτε τραπεζών βλέπαμε το υπόλοιπο και τις συναλλαγές των λογαριασμών που διαθέτουμε στην συγκεκριμένη τράπεζα, πλέον, με το waiz έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε, σε πραγματικό χρόνο, μέσα από μία πλατφόρμα, ταυτόχρονα, τους πολλαπλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες που μπορεί να διαθέτουμε σε διαφορετικές τράπεζες. Και κάποιος θα φανταζόταν ότι θα απαιτούσε αρκετό χρόνο προκειμένου να συνδέσει όλους τους λογαριασμούς στην εφαρμογή. Ούτε κατά διάνοια! Η διαδικασία σύνδεσης δεν παίρνει περισσότερο από τρία λεπτά!

iStock 1058812210

Πώς κάνει απλούστερη τη διαχείριση των οικονομικών μας το waiz;

To waiz έφτασε, λοιπόν, για να σταματήσουμε να σημειώνουμε σε χαρτιά και φύλλα του excel τα έσοδα και τα έξοδα του μήνα. Κάθε feature του waiz έχει στόχο να απλοποιήσει τη διαχείριση των οικονομικών μας!

Και ιδού γιατί:

Στο waiz όλες οι κινήσεις των λογαριασμών από τις συνδεδεμένες τράπεζες μας εμφανίζονται αυτόματα και δεν χρειάζεται να τις καταχωρούμε. Θα μου πείτε και τι γίνεται με τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με μετρητά ή λογαριασμούς που δεν έχουμε συνδέσει με το waiz; Φυσικά και αυτές μπορούν να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή αφού μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε και συναλλαγές με χειροκίνητο τρόπο, ενώ, ακόμα και το χρηματικό ποσό που κάνουμε ανάληψη από τα ΑΤΜ μπορούμε να το «μοιράσουμε», αναλόγως με το ποια συναλλαγή πραγματοποιήσαμε με αυτό.

Επίσης, τα έσοδα και έξοδά μας ομαδοποιούνται. Έτσι, αποκτούμε ευρεία εικόνα για το budget μας με πολύ οργανωμένο τρόπο. Για παράδειγμα, στην κατηγορία «έσοδα», που όλοι ευχόμαστε να είναι όσο περισσότερα γίνεται, βλέπουμε συγκεντρωμένες όλες τις πηγές εσόδων μας. Αυτό ωφελεί ιδιαιτέρως όσους δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν εισοδήματα από αρκετές διαφορετικές πηγές, βοηθώντας τους να παρακολουθούν πιο εύκολα τις συναλλαγές τους.

Αντίστοιχα, τα έξοδά μας κατηγοριοποιούνται αναλόγως της φύσης τους. Ας πούμε στην κατηγορία «Σινεμά, θέατρο, συναυλίες» μπορούμε να μάθουμε πόσα έχουμε ξοδέψει τον τελευταίο μήνα σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, όπως αντίστοιχα και στην κατηγορία «Σούπερμάρκετ» ή και σε αυτήν για το «Αυτοκίνητο και μετακινήσεις» κτλ..

Και ασφαλώς, ο σωστός λογιστής δεν θα ξεχνούσε να μας πει πόσα εισπράξαμε και πόσα ξοδέψαμε το μήνα που μας πέρασε. Γι’ αυτό τον λόγο και το waiz, στο τέλος κάθε εβδομάδας και μήνα μας στέλνει το report του. Με βάση αυτό, βλέπουμε πόσα ξοδέψαμε και αν ξοδέψαμε παραπάνω από τον προηγούμενο μήνα. Όχι, δηλαδή, απλά ενημερώνει αλλά μας δίνει τη δυνατότητα συγκριτικής εικόνας του budget, ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε καλύτερα τα οικονομικά του επόμενου μήνα. Αν, για παράδειγμα, ταξιδέψαμε με το αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα στην Βόρεια Ελλάδα, τότε θα καταναλώσαμε περισσότερη βενζίνη από τον προηγούμενο μήνα, οπότε και στο report που θα λάβουμε θα δούμε κατά πόσο αυξήθηκαν τα έξοδα της βενζίνης μας σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Και μοιραία, οδηγούμαστε στην «πρόκληση»-και μεταφορικά και κυριολεκτικά καθώς υπάρχει στο app το εν λόγω χαρακτηριστικό που στόχο έχει να μας βοηθήσει να ξοδέψουμε λιγότερο. Μας βάζει σε διαδικασία challenge για λιγότερες δαπάνες ανά κατηγορία, και εφόσον εισακούσουμε το waiz θα εξοικονομήσουμε χρήματα, κάτι που από μόνοι μας, ενδεχομένως, δεν θα κάναμε.

Στην περίπτωση, όμως, που θέλουμε, γενικότερα, να βάλουμε πλαφόν στα έξοδα μας, και όχι σε μία συγκεκριμένη κατηγορία, τότε η εφαρμογή μας επιτρέπει να θέσουμε ένα ανώτατο όριο, το οποίο όταν κοντεύουμε να το πλησιάσουμε, το waiz μας ειδοποιεί.

Faq header logo

Όλα τα παραπάνω φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους θέλουν να έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους. Ωστόσο, πως λειτουργεί και πόσο ασφαλής είναι μία τέτοια εφαρμογή; Το waiz λειτουργεί όπως και οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών, συλλέγοντας στοιχεία των λογαριασμών όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο PSD2. Επιπλέον, στο waiz δεν ταυτοποιούνται οι λογαριασμοί με τους χρήστες, τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και αποθηκεύονται σε μορφή που κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε μπορεί να τα διαβάσει.

Η διαχείριση, λοιπόν, των οικονομικών γίνεται τώρα παιχνιδάκι! Γρήγορα και εύκολα μέσα από το waiz. Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ ευχάριστη καθώς περιηγούμαστε σε ένα περιβάλλον, με απλό μενού, χρωματιστά εικονίδια και διαγράμματα, κάτι αρκετά διαφορετικό από ένα e-banking application.

Tο waiz διατίθεται δωρεάν και στα δύο λειτουργικά συστήματα (iOS & Android) και μπορούμε να το κατεβάσουμε σε χρόνο dt μέσα από τα αντίστοιχα stores, για να διευκολύνουμε τη καθημερινότητα μας με έναν έμπιστο και σοφό οικονομικό σύμβουλο στο «τσεπάκι» μας.