ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Startup Europe Week: Αναζητώντας χρηματοδότες σε 40 ευρωπαϊκές χώρες

Startup Europe Week: Αναζητώντας χρηματοδότες σε 40 ευρωπαϊκές χώρες
Αναγγελία της εβδομάδας νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει η συμβουλευτικής εταιρεία Startup Europe υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 1-5 Φεβρουαρίου 2016 Twitter @StartUpEU

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Startup Europe Week (SEW, 1-5 Φεβρουαρίου 2016) σε πάνω από σαράντα ευρωπαϊκές χώρες, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσεων της συμβουλευτικής εταιρείας Startup Europe, που έχουν σκοπό την ενθάρρυνση της λεγόμενης νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Οι διοργανωτές οργανώνουν τις εκδηλώσεις με τη βοήθεια εθελοντών και τη συμμετοχή παραγόντων της αγοράς. Η Startup Europe τονίζει ότι οι εκδηλώσεις της στοχεύουν:

  • Στο περιφερειακό επίπεδο, αναφορικά με το πώς οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην Ευρώπη μπορούν να συνδράμουν τις σχετικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
  • Στην τοπική υποστήριξη, όπου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πραγματικές πληροφορίες για τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, στέγασης κ.α. που προσφέρουν οι τοπικές αρχές.
  • Στη δικτύωση, με δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε δίωρα διαστήματα, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τοπικούς επιχειρηματίες.
  • Στη διαθέσιμη χρηματοδότηση, τόσο από πλευράς της Start Europe όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Αθήνα

Αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, το SEW έχει προγραμματίσει συζήτηση με θέμα τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι γνωστών επενδυτικών ταμείων.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Europe Direct του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Μασσαλίας) στις 18:00. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Δημήτρης Τσίγκος, CEO της StartTech Ventures και -έως τα τέλη Ιανουαρίου- πρόεδρος της πανευρωπαϊκής συνομοσπονδίας νεοφυών επιχειρηματιών Yes for Europe, η οποία έχει ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση του ελληνικού SEW.

Περισσότερες πληροφορίες: http://startupeuropeweek.eu/, athens@startupeuropeweek.eu,#SEweek16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ