ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Έξυπνες» και tech επιλογές για οικονομία στο ρεύμα το 2020

«Έξυπνες» και tech επιλογές για οικονομία στο ρεύμα το 2020

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στη δημιουργία και την τήρηση του προσωπικού ή οικογενειακού προϋπολογισμού, οι λογαριασμοί που κάθε μήνα «τρέχουν» μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την επίτευξη του οικονομικού μας στόχου, ειδικότερα όταν αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουμε.

Οι ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού είναι σίγουρα αυξημένες, γεγονός που κάνει συχνά τους λογαριασμούς του ρεύματος να φτάνουν σε εμάς ιδιαίτερα «ανεβασμένοι».

Εν έτει 2020, ωστόσο, η τεχνολογία μας δίνει την ευκαιρία να απαλλαγούμε από παλιές συνήθειες που μας επιβαρύνουν τόσο από άποψη χρημάτων όσο ενέργειας και χρόνου και να καταφέρουμε να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και συνεπώς, στο σπίτι.

Ιδού, λοιπόν, κάποιες από τις «έξυπνες» και tech επιλογές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας για να μειώσουμε τον λογαριασμό του ρεύματος.

Η ηλεκτρονική διαχείριση της παροχής μας

Εν έτει 2020, η χρήση e-bill, δηλαδή ηλεκτρονικού λογαριασμού, καθώς και η δυνατότητα online διαχείρισης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν κρίνονται απλώς σημαντικές, αλλά απαραίτητες. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να εξοφλούμε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού μας ρεύματος εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο «κλικ» μέσω «έξυπνων» εφαρμογών και μεταξύ άλλων, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς μας όπου και όποτε επιθυμούμε. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για να γνωρίζουμε ακριβώς το ρεύμα που καταναλώνουμε και συνεπώς να υπολογίζουμε το budget μας;

Η επιλογή εναλλακτικού παρόχου

Το γεγονός πως βρισκόμαστε ήδη στην ψηφιακή εποχή, σημαίνει πως εκτός από το να πληρώνουμε και να διαχειριζόμαστε ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς μας, έχουμε επίσης τη δυνατότητα να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι σε ό,τι αφορά στις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, σε κάθε τομέα. Η κατάλληλη ενημέρωση, λοιπόν, μπορεί να μας βοηθήσει να «απεγκλωβιστούμε» από συνήθειες οι οποίες μας κοστίζουν χρόνο και χρήμα και ταυτόχρονα, να ανακαλύψουμε νέες, αξιόπιστες και περισσότερο οικονομικές επιλογές. Σε ό,τι αφορά στο ρεύμα του σπιτιού, για παράδειγμα, όσοι έχουν ενημερωθεί για τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν, γνωρίζουν ότι η nrg αποτελεί την πιο έξυπνη επιλογή καθώς με εξαιρετικά χαμηλή χρέωση -μόλις 0,06265€/kWh- προσφέρει την απόλυτη επιλογή οικονομίας στο ρεύμα. Ξέρουν επίσης πως σε συνεργασία με τα πρατήρια Shell, η nrg είναι ο μόνος πάροχος που συμμετέχει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης της αγοράς ενέργειας, το Shell Smart Club.

Τα apps που οργανώνουν το budget μας

Τέλος, η τεχνολογία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει επίσης να στρεφόμαστε σε μία σειρά από «έξυπνα» apps τα οποία μας βοηθούν να οργανώνουμε καλύτερα τον προϋπολογισμό του σπιτιού μας, να γνωρίζουμε πού ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα και να παραμένουμε πιστοί στους οικονομικούς μας στόχους. Μία «ματιά» στο Διαδίκτυο είναι αρκετή για να ανακαλύψει κάποιος τις πλέον λειτουργικές και δωρεάν εφαρμογές για τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού και τη διαχειριστή των εξόδων του, ακόμη και εκείνων που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει.

Picture3

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεστε πως ήρθε η ώρα να στραφείτε σε πιο λογικές και «έξυπνες» επιλογές για να τονώσετε το budget σας, αξίζει να εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία και να ξεπεράσετε τη δύναμη της συνήθειας. Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, το σίγουρο είναι πως είναι απίστευτα απλό να κάνετε επιτέλους εκείνη την πολυπόθητη αλλαγή. Για την ακρίβεια, τρία βήματα αρκούν προκειμένου να κάνετε την «έξυπνη» επιλογή για οικονομία στο ρεύμα, δηλαδή να επιλέξετε την nrg.