ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cosmos Business Systems χορηγός στο Dell Tech Forum στην Θεσσαλονίκη

Η Cosmos Business Systems χορηγός στο Dell Tech Forum στην Θεσσαλονίκη
Aleksandar Preradovic Country Manager, Greece-Malta Cyprus της Dell Κάτια Φύτρου C.O.O. της Cosmos Business Systems, Κατερίνα Αθανασόπουλου, Regional Marketing Director- Central Eastern Europe της Dell Technologies

H Cosmos Business Systems, χορηγός του event της Dell Technologies, συμμετείχε στο Dell Tech Forum που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου στο Macedonia Palace Hotel με κεντρικό μήνυμα «Make it Real» στην οποία οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις νέες λύσεις που οδηγούν στον τεχνολογικό μετασχηματισμό.

Σημαντικό και αξιοσημείωτο μέρος του προγράμματος στο forum, ήταν το ειδικό πάνελ «Women in Technology» στο οποίο συμμετείχε η C.O.O. της Cosmos Business Systems, κα Κάτια Φύτρου μαζί με την κα Κατερίνα Αθανασόπουλου, Regional Marketing Director- Central Eastern Europe της Dell Technologies και τον κο Aleksandar Preradovic – Country Manager, Greece-Malta Cyprus της Dell.

Βασικοί άξονες της συζήτησης ήταν τα κύρια στοιχεία που δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να εξελιχθούν, αλλά και τα στερεότυπα ή οι προκαταλήψεις που δημιουργούνται γύρω από την επαγγελματική ανέλιξη μιας γυναίκας ειδικά στον χώρο της τεχνολογίας .

Ενδεικτικά, ζητήματα τα οποία αναφέρθηκαν είναι η συνεχής προσπάθεια που κάνει κάθε γυναίκα για ισορροπία των υποχρεώσεων, η έλλειψη βοήθειας στην διεκπεραίωση αυτών, ο φόβος της αποτυχίας και η σύγκριση με το άλλο φύλο, ειδικά σε θέσεις ευθύνης ή ανώτερες διοικητικές θέσεις.

Picture2


Πηγή: Aleksandar Preradovic Country Manager, Greece-Malta Cyprus της Dell
Κάτια Φύτρου C.O.O. της Cosmos Business Systems, Κατερίνα Αθανασόπουλου, Regional Marketing Director- Central Eastern Europe της Dell Technologies

Η κα Κάτια Φύτρου, C.O.O της Cosmos Business Systems, μίλησε για την αλλαγή κουλτούρας που έχει επιφέρει στην εταιρεία της, αλλά και την ενθάρρυνση και υποστήριξη που προσφέρει η Cosmos στις γυναίκες υπαλλήλους, για να ανελιχθούν στον κλάδο της τεχνολογίας και των μηχανικών, που δεν ήταν μέχρι σήμερα ελκυστικός στις γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ