ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καινοτόμες υπηρεσίες στα άμεσα πλάνα της Visa για την Ελλάδα

Καινοτόμες υπηρεσίες στα άμεσα πλάνα της Visa για την Ελλάδα

Η περαιτέρω αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα, αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας με καινοτόμες επιχειρήσεις από το χώρο του fintech (financial technology) όπως και η προώθηση της χρήσης ψηφιακών μεθόδων πληρωμής σε κάθετους τομείς όπως είναι οι μεταφορές περιλαμβάνονται στα πλάνα της Visa όσον αφορά στη χώρα μας για το 2020.

«Οι ψηφιακές πληρωμές οδηγούν την οικονομία κι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης» ανέφερε η Sevdalina Vassileva, γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Σημειωτέον πως σύμφωνα με την κα Ανδριάννα Παππά, γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, το 2019 συνεχίσθηκε η αύξηση της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών με τον ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει διψήφιος.

Η κα Vassileva έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένες από τις νέες υπηρεσίες που προωθεί η Visa όπως είναι το Β2Β Connect για την πραγματοποίηση συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain αλλά και το Visa Direct για άμεσες πληρωμές και μεταφορές ποσών μεταξύ καταναλωτών, οι οποίες πρόκειται να λανσαριστούν και στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την κα Vassileva, η Visa λειτουργεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών παγκοσμίως με την πλατφόρμα της να είναι πλέον πιο «ανοικτή» και να δίνει δυνατότητες για παροχή νέων υπηρεσιών.

«Θέλουμε να βοηθάμε στην κάθε είδους μεταφορά χρημάτων».

Αυτός είναι και ο λόγος που προωθεί και λύσεις για συγκεκριμένες αγορές, όπως είναι, για παράδειγμα, αυτός της χρήσης καρτών και ψηφιακών μεθόδων πληρωμής αντί εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, η λύση της μπορεί να υλοποιηθεί και σε συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που δεν υποστηρίζουν -αρχικά- τη χρήση καρτών όπως είναι αυτός της Αθήνας.

Σύμφωνα με την κα Παππά, υπάρχουν ήδη οι σχετικές συζητήσεις με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος πολύ πιθανό θα προχωρήσει και σε δοκιμές.

Επιπλέον, ένας από τους στόχους για την Ελλάδα είναι η προώθηση των ψηφιακών πληρωμών και γι’ αυτό ετοιμάζεται για τη φετινή χρονιά να «τρέξει» ένα πρόγραμμα δράσεων που θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής προκειμένου να κατανοήσουν τα οφέλη που υπάρχουν από την ενίσχυση της χρήσης των ψηφιακών μεθόδων πληρωμής.

Σημειωτέον πως το 2019 συνεχίσθηκε η αύξηση της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών με τον ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει διψήφιος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε πάντως στο θέμα της ενίσχυσης των σχέσεων της Visa με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Η Visa υλοποίησε πέρσι, για πρώτη φορά, το Visa Innovation Program στην Ελλάδα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του οποίου είναι ικανοποιητικά.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού με την προετοιμασία για τον δεύτερο να έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τα στελέχη της Visa, το πλάνο είναι η επέκταση του προγράμματος προκειμένου να υπάρξει συμμετοχή και άλλων φορέων και οργανισμών από τον χρηματοπιστωτικό σύστημα και το άνοιγμα του προγράμματος σε όλο το οικοσύστημα τόσο των fintech εταιρειών όσο και των καινοτόμων επιχειρήσεων της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ