ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mega Meatless: Καινοτομία με 100% plant based… γύρο, μπιφτέκια και κεφτεδάκια

Mega Meatless: Καινοτομία με 100% plant based… γύρο, μπιφτέκια και κεφτεδάκια

Η αύξηση των vegan αλλά και των flexitarian (που έχουν περιορίσει συνειδητά το κρέας) έχει οδηγήσει πολλές εταιρίες στην εύρεση εναλλακτικών τροφών, προκειμένου να προσελκύσουν όλο και πιο διευρυμένο κοινό.

Στην παραπάνω λογική προσανατολίστηκε και η Megas Yeeros, η οποία παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της τη νέα 100% plant based σειράς προϊόντων Mega Meatless.

Την εκδήλωση εγκαινίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros κ. Νικόλαος Λούστας, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά: «Το όραμα της Megas Yeeros να δημιουργήσει τη νέα plant based σειρά “mega meatless” είναι γεγονός και είναι βασισμένη σε φυτικές ύλες (plant based), όπως λαχανικά και όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας ενώ περιέχουν πράσινη πιπεριά, πρωτεΐνες λαχανικών και μπαχαρικών και είναι χωρίς σόγια (soy free) και γλουτένη (gluten free)».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα σειρά mega meatless της Mega Yeeros ξεχωρίζει για την καινοτομία που ενσωματώνει: «Δίνουμε την απάντηση με τη δική μας πρόταση καινοτομίας», σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν αποποιείται το κρέας. «Δεν εγκαταλείπουμε το κρέας αλλά δίνουμε μια εναλλακτική στους καταναλωτές και να βλέπουμε στην επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

Η επένδυση του 1 εκατ. ευρώ και τα προϊόντα Halal

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε πρώτη φάση επενδύθηκαν περίπου 600.000 ευρώ για μηχανήματα και εκπαίδευση, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων κατά 2.500 τμ., μια επένδυση που θα προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Λούστα, η επέκταση αυτή είναι αναγκαία, καθώς το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα προμηθεύει και την θυγατρική των ΗΠΑ, ενώ τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν σημαντικές εξαγωγικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, ενώ άμεσα ξεκινούν οι εξαγωγές στην Μεγάλη Βρετανία, όπου η Μέγας Γύρος, πέρα από την σειρά Mega Meatless, θα διαθέτει και προϊόντα Halal.

1

Πρωτεΐνη εφάμιλλη με μοσχαρίσιο burger

Η κ. Κορίνα Μουμτζίδου, διευθύντρια στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Megas Yeeros σημείωσε πως «το ποσοστό πρωτεΐνης είναι εφάμιλλο με ένα burger από μοσχαρίσιο κρέας (13,5γρ/100γρ προϊόντος), καλύπτοντας το 30% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη ενός ενήλικα. Τόσο οι θερμίδες όσο και τα λιπαρά είναι λιγότερα κατά 60% από ένα αντίστοιχο προϊόν. Επιπλέον, το ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών είναι σαφώς μικρότερο και με μηδενική συγκέντρωση χοληστερόλης.

Τα προϊόντα αυτά, λόγω της σύνθεσης τους έχουν αυξημένο ποσοστό φυτικών ινών ενώ σε ένα τυπικό burger σχεδόν απουσιάζουν».

Συνδυασμός διατροφικής τάσης και προϊόντων

Ο Γιάννης Κουτσουράκης, διευθυντής του τμήματος R&D της εταιρείας Megas Yeeros δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο χρόνο που επενδύθηκε για τη δημιουργία της νέας σειράς: «Επί δύο χρόνια δούλευε το R&D της εταιρείας στο project», για να προσθέσει: «Το μεγάλο στοίχημα του τμήματος ήταν να συνδέσουμε τη νέα διατροφική τάση με τη φιλοσοφία στην δημιουργία των προϊόντων της εταιρείας».

Τέλος, να αναφέρουμε πως η μεγάλη καινοτομία αυτής της σειράς είναι ότι όλα τα προϊόντα είναι soy free & gluten free με υψηλή πρωτεϊνική αξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ