ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nestlé Ελλάς: Ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες όλες οι συσκευασίες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Nestlé Ελλάς: Ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες όλες οι συσκευασίες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Τη δέσμευσή της πως το σύνολο των συσκευασιών των προϊόντων της θα είναι ανακυκλώσιμο ή επαναχρησιμοποιούμενο μέχρι το 2025, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια δηλαδή, ανακοίνωσε η Nestlé Ελλάς

Παράλληλα η εταιρία, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας για περισσότερα από εκατό χρόνια, προχωρά σε μια σειρά δράσεων που θα υποστηρίξουν την κίνηση αυτή. Η Nestlé διεθνώς άλλωστε έχει χαράξει παγκόσμια στρατηγική για το περιβάλλον, στο πλαίσιο της οποίας πρόσφατα ανακοινώθηκε επένδυση 2 δισ. ελβετικών φράγκων σε βιώσιμες λύσεις συσκευασίας.

Η Nestlé Ελλάς, που έχει ήδη ιδρύσει Ινστιτούτο Επιστημών Συσκευασίας - το πρώτο στο είδος του στη βιομηχανία τροφίμων, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων υλικών και τη σύσταση συνεργασιών που θα ενισχύσουν την έρευνα και την καινοτομία - προχωρά σε αλλαγές σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων της, όπου θα αναγράφονται με τις κατάλληλες σημάνσεις οι απαραίτητες πληροφορίες ανακύκλωσης. Παράλληλα η ίδια η Nestlé Ελλάς αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, ώστε να αναπτυχθούν συστήματα συλλογής και διαλογής για την ανακύκλωση των συσκευασιών. Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε συνεργασία με την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα, την «Εναλεία», στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμού θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων «Mediterranean Cleanup».

Picture2


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης με τον Λευτέρη Αραπάκη, συνιδρυτή της «Εναλείας»

«Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι μεγαλύτερο από ποτέ και ήρθε η στιγμή να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας. Για τον λόγο αυτό δουλεύουμε εντατικά για την επίτευξη σημαντικών στόχων, όπως πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, κατά την παρουσίαση των δράσεων της εταιρίας και του οράματός της για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς απορρίμματα. Στόχος, τόνισε, είναι η αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων για τις συσκευασίες, την ενίσχυση πρωτοβουλιών για τον καθαρισμό της θάλασσας από το πλαστικό και την υποστήριξη της κυκλικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα καθαρισμού θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων «Mediterranean Cleanup», έχει ως όραμα μια Μεσόγειο καθαρή από πλαστικά και περιλαμβάνει την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων με τη συνεργασία επαγγελματιών αλιέων και των αλιευτικών σκαφών τους, εστιάζοντας στον Αργοσαρωνικό που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος. Το πρόγραμμα ενισχύει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, καθώς εκτός από τη συλλογή και τη διαλογή των απορριμμάτων, περιλαμβάνει την ανακύκλωσή τους και τη μετατροπή μέρος αυτών - όσων πληρούν τις προϋποθέσεις από άποψη υλικού - σε νέα χρηστικά αντικείμενα.

«Η συνεργασία μας με τη Nestlé προκύπτει από την κοινή επιδίωξη να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης με τρόπο ουσιαστικό, μέσω της πρόληψης και της κυκλικής οικονομίας. Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία της Nestlé μας δίνει επιπλέον εφόδια στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα βιώσιμο θαλάσσιο οικοσύστημα», δήλωσε ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της «Εναλείας».

Picture4

Ήδη στον τομέα αυτό η Nestlé Ελλάς έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, καθώς από το 2013 έχει μειώσει κατά 17.700 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, από τις δραστηριότητες των εργοστασίων της και τη μεταφορά των προϊόντων της. Την ίδια ώρα, τα εργοστάσιά της, λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, έχοντας εξοικονομήσει τα τελευταία 7 χρόνια 12.900 μεγαβατώρες (MWh), που αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση για φωτισμό μιας πόλης όπως η Καβάλα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 κανένα απόρριμμα από τις εγκαταστάσεις της δεν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα τη μείωση των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ κατά 250 τόνους ετησίως.

Σήμερα η Nestlé Ελλάς δραστηριοποιείται σε 10 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, απασχολεί 800 μόνιμους εργαζομένους και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή.

Sponsored by Nestlé