ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το BCA εγκαινιάζει την πρώτη προσομοίωση 5στερου εκπαιδευτικού ξενοδοχείου

Το BCA εγκαινιάζει την πρώτη προσομοίωση 5στερου εκπαιδευτικού ξενοδοχείου

«Καλωσορίσατε στο μέλλον. Το αύριο, σήμερα! Αυτή, νομίζω, είναι η σκέψη που μας έρχεται όταν μπαίνουμε σ΄ αυτόν τον πραγματικά πρότυπο και καινοτόμο χώρο» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον χαιρετισμό του. Και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας προσέθεσε: «Είπε ο Δήμαρχος προηγουμένως ότι σήμερα είμαστε στο μέλλον και είναι αλήθεια. Γιατί το μέλλον είναι οι ανθρώπινοι πόροι, είναι η επένδυση στη στροφή στην ποιότητα, είναι η επένδυση στα νέα προγράμματα σπουδών, είναι η επένδυση στην καινοτομία».

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, στα εγκαίνια της πρώτης προσομοίωσης boutique hotel στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εξάσκηση φοιτητών ξενοδοχειακών και τουριστικών σπουδών, είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν. Σε ένα εμβληματικό αρχιτεκτόνημα της Αθήνας, στο βιοκλιματικό μπλε κτήριο των 4.400 τετραγωνικών του Αλέξανδρου Τομπάζη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που το BCA έχει μετατρέψει σε ένα από τα πιο σύγχρονα City Campuses της Ευρώπης, δημουργήθηκε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος συνδυασμός υψηλής αισθητικής, τεχνολογιών αιχμής και σύγχρονης αντίληψης για το εκπαιδευτικό λειτούργημα. Διαθέτει τα τμήματα και τις υπηρεσίες ενός πραγματικού ξενοδοχείου, ώστε οι φοιτητές να σπουδάζουν στο “πεδίο της μάχης” και να είναι έτοιμοι να στελεχώσουν θέσεις ευθύνης αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Το BCA έχει συνάψει συνεργασίες προς όφελος των φοιτητών του με εταιρείες οι οποίες προσφέρουν τεχνογνωσία και εκπαίδευση στο σύνολο των τομέων που μπορεί να κληθεί να διοικήσει ένα στέλεχος του ξενοδοχειακού management, από τα εξελιγμένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται στο Front Office & Reservations μέχρι την τελετουργία του καφέ και τα μυστικά της δουλειάς ενός Barista Specialist. Ο τομέας του τουρισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναπτύσσεται αλματωδώς σε όλον τον κόσμο και οι καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες έχουν πολλές ευκαιρίες για γοητευτική καριέρα και γρήγορη εξέλιξη. Το BCA είναι το πρώτο κολλέγιο στη χώρα που συνέδεσε, εδώ και 50 χρόνια, τις σπουδές με τις ανάγκες της αγοράς. Προσφέρει, σε συνεργασία με κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σπουδές στον Ξενοδοχειακό και Τουριστικό τομέα, στα Ναυτιλιακά, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Marketing και, μέσω του θυγατρικού κολλεγίου Athens Tech, στην Πληροφορική.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κος Γαβριήλ. Ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφ. Τουρισμού κος Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης, ο Γ.Γ. Τουρισμού κος Κώστας Λούλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κος Γρηγόρης Τάσιος, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κα Χριστίνα Τετράδη, ο κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Πρόεδρος της GRECOTEL, ο κος Γιάννης Φιλίππου, Πρόεδρος της ΦΑΓΕ, η κα Εμμανουέλα Βασιλάκη, Πρόεδρος της Hertz, ο κος Γιάννης Πλατσιδάκης, Γενικός Διευθυντής της ναυτιλιακής MDM και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, στελέχη, φοιτητές, γονείς και απόφοιτοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ