ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: To 2020 θα είναι ιστορική χρονιά για τη ΒΙΑΝΕΞ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: To 2020 θα είναι ιστορική χρονιά για τη ΒΙΑΝΕΞ

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας καλωσόρισε το 2020 η ΒΙΑΝΕΞ, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο να προχωρά σε σημαντικές ανακοινώσεις, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βαρυμπόμπη, με τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων του Ομίλου, και των 1.200 από τις εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΑΝ, ΦΑΡΜΑΝΕΛ και τα τέσσερα εργοστάσια, οι οποίοι βρέθηκαν όλοι μαζί για πρώτη φορά.

Η ΒΙΑΝΕΞ έχει επιστρέψει σε ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία διετία. Το 2020 αναμένεται να είναι μια ιστορική χρονιά για τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς εκτιμάται ότι θα σπάσει το ρεκόρ του 2009 σε κύκλο εργασιών, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Κάνοντας έναν απολογισμό της δεκαετίας που πέρασε, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας και ιδιαίτερα τον κλάδο του φαρμάκου με τις αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και την επιβολή των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών rebate και clawback. Όμως αυτό που στιγμάτισε, τόσο την οικογένεια όσο και τον Όμιλο, ήταν η απώλεια των τριών αδερφών, του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου, του Θανάση και του Κώστα Γιαννακόπουλου.

«Καταφέραμε να μείνει οικογενειακή» η εταιρεία και «πιστοί στο όραμα και στις αρχές» του Παύλου Γιαννακόπουλου «συνεχίζουμε πατώντας σε γερά θεμέλια», μαζί με την Κατερίνα Γιαννακοπούλου, την Αθήνα Γιαννακοπούλου, τον Κώστα Παναγούλια και τον Δημήτρη Παναγούλια, τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Κάποτε είχε πει ο Παύλος Γιαννακόπουλος πως για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεται να προσπαθήσεις, να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη. Εγώ θα τολμούσα να προσθέσω, ότι για να μείνεις στην κορυφή, δεν πρέπει να εφησυχάζεις ποτέ. Το μέλλον είναι μπροστά μας και είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε νέες κορυφές για την εταιρεία» ευχήθηκε κλείνοντας.

«Ακόμη ο κλάδος βρίσκεται σε θολά νερά» είπε από τη μεριά του ο Κώστας Παναγούλιας. «Από τα προϊόντα που παράγουμε, ένα στα δύο φάρμακα παρέχονται δωρεάν στο κράτος με τη μορφή των υποχρεωτικών επιστροφών» πρόσθεσε, γεγονός που εμποδίζει τις εταιρείες να αναπτυχθούν, να επενδύσουν, ακόμα και «να ικανοποιήσουν αιτήματα που ενδεχομένως θα έχουν οι εργαζόμενοι».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε δύο εργαζόμενους του Ομίλου, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά από πολύχρονη θητεία στη ΒΙΑΝΕΞ.

Επίσης, δόθηκαν δώρα στους τυχερούς που βρήκαν τα «φλουριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ