ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαζική έξοδος επενδυτών από τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

Μαζική έξοδος επενδυτών από τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

Πτώση που κυμαίνεται μεταξύ 40,82% - 51,08% καταγράφουν από την αρχή του 2016 οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, με αποτέλεσμα οι επενδυτές που συμμετείχαν στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει από την αρχή του έτους απώλειες 51,08%, ο τίτλος της Eurobank χάνει 47,31%, η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση 45,38%και η Εθνική Τράπεζα έχει χάσει 40,82%.

Στην Τράπεζα Πειραιώς οι ιδιώτες τοποθέτησαν περίπου 1,34 δισ. ευρώ στα 0,30 ευρώ, ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται στα 0,14 ευρώ.

Στη Εurobank όπου οι ιδιώτες επενδυτές τοποθέτησαν περίπου 2 δισ. ευρώ, σήμερα έχουν χάσει περίπου τα μισά κεφάλαια τους. Η τιμή στην οποία μπήκαν στην αύξηση διαμορφώθηκε στο 0,001 ευρώ και μετά το reverse split στο 1 ευρώ η μετοχή διαπραγματευόταν στα 0,55 σεντς.

Στην Αlpha η συμμετοχή των ιδιωτών στην αύξηση του κεφαλαίου διαμορφώθηκε στα 1,55 δισ. ευρώ. Οι επενδυτές συμμετείχαν στην αύξηση αγοράζοντας τη μετοχή στα 2 ευρώ μετά το reverse split, ενώ πλέον η μετοχή διαπραγματεύεται στα 1,36 ευρώ.

Στην Εθνική οι επενδύτες προσέφεραν περίπου 1,460 δισ. ευρώ στα 0,3 ευρώ μετά το reverse split. H μετοχή της Τράπεζας έχει υποχωρήσει στα 0,2 ευρώ.

Κατά κάποιου αναλυτές η πρόσφατη επίσκεψη των επικεφαλής των ξένων funds στην Αθήνα δεν ήταν αποτέλεσμα επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά υποκινήθηκε από αυξημένες ανησυχίες, τις οποίες δεν κατόρθωσαν να διασκεδάσουν οι συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και με διοικήσεις εγχώριων τραπεζών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ