ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τηλεοράσεις: Πώς η εμπειρία θέασης αναβαθμίζεται χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία

Τηλεοράσεις: Πώς η εμπειρία θέασης αναβαθμίζεται χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία

Τηλεοράσεις με ευφυείς δυνατότητες ΑΙ και premium σχεδιασμό, τηλεοράσεις που μπορούν να αντιλαμβάνονται αν ο χρήστης προτιμά το περιεχόμενο… κάθετο ή οριζόντιο, με λίγα λόγια τηλεοράσεις που προσφέρουν πρωτόγνωρη τεχνολογία και ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης.

Ο λόγος για τις προτάσεις τηλεοράσεων και συσκευών ήχου για το 2020 που παρουσίασε η Samsung Electronics Co. στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη γειτονική Μάλτα, όπου βρέθηκε και το CNN Greece. Ο Nathan Sheffield, Head of TV and Sound Devices Samsung Europe, μας καλωσόρισε στο FORUM 2020 και η «ξενάγηση» στις οθόνες του μέλλοντος ξεκίνησε.

Συγκεκριμένα, η Samsung Electronics Co. παρουσίασε τη σειρά Q950TS QLED 8K TV καθώς και τις νέες προσθήκες στις σειρές των QLED 8K και 4K, MicroLED, Lifestyle τηλεοράσεων, αλλά και τις ηχομπάρες του νέου έτους. Οι νέες καινοτομίες αιχμής των τηλεοράσεων και συσκευών ήχου που έρχονται κατευθείαν από το… μέλλον υπόσχονται όσο το δυνατόν πιο διαδραστική και ουσιαστική εμπειρία!

1

Συναρπαστικές τηλεοράσεις με… ευφυία

Πρώτη μας «στάση» η Q950TS, που είναι η κορυφαία QLED 8K για το 2020, καθώς προσφέρει πρωτόγνωρη εμπειρία και ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης συνδυάζοντας απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και ήχου, ευφυείς δυνατότητες ΑΙ και premium σχεδιασμό.

Η Q950TS QLED 8K TV της Samsung διευρύνει το οπτικό πεδίο του θεατή, με σχεδόν αόρατο πλαίσιο από άκρη σε άκρη, καθώς με την επαναστατική τεχνολογία Infinity Screen η οθόνη αγγίζει το 99%. Με ένα εκπληκτικά λεπτό προφίλ 15 χιλιοστών καθόλο το μήκος και έξι ενσωματωμένα ηχεία, δίνει άλλο νόημα στη φράση «εκπληκτική οθόνη», αφού εξαλείφει τα όρια μεταξύ της τηλεόρασης και του περιβάλλοντος χώρου, για να δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας.

Στην Ευρώπη θα είναι από τον Απρίλιο διαθέσιμη σε 65’’, 75’’ και 85’’.

Οι νέες Q900TS και Q800T διευρύνουν τη σειρά των QLED 8K τηλεοράσεων, την ίδια στιγμή που τα νέα μοντέλα διατίθενται σε μεγέθη από 55’’ μέχρι 98’’, εξασφαλίζοντας πως υπάρχει μια 8Κ τηλεόραση για κάθε ανάγκη και χώρο.

2 copy copy

Οι QLED 4K σε πρώτο πλάνο

«Μία QLED πωλείται κάθε 5’’» όπως διευκρίνισε ο Nathan Sheffield και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι QLED 4Κ τηλεοράσεις της Samsung εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικές προτάσεις του συνολικού χαρτοφυλακίου τηλεοράσεων του κολοσσού της τεχνολογίας. Μάλιστα, το 2020 φέρνει μια ολοκληρωμένη γκάμα 4Κ τηλεοράσεων με τα μοντέλα Q60T, Q70T, Q80T, Q90T και Q95T να διατίθενται σε μεγέθη από 43’’ ως 85’’ ίντσες.

«Διανύουμε μια νέα εποχή ευφυών οθονών. Η φετινή χρονιά θα φέρει ακόμα περισσότερες απαιτήσεις στην εξατομίκευση των τηλεοράσεων. Η σειρά μας με τηλεοράσεις και συσκευές ήχου για το 2020 είναι πιο ισχυρή, έξυπνη και εκπληκτική, από ποτέ, και ταιριάζει σε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ζωής, χωρίς συμβιβασμούς», δήλωσε ο Nathan Sheffield. Μάλιστα, ο ίδιος, διευκρίνισε πως ο κολοσσός της τεχνολογίας προσπαθεί διαρκώς να δημιουργεί οθόνες που θα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα από άποψη απεικόνισης.

3 copy

Η ποιότητα εικόνας και ήχου αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τις τηλεοράσεις QLED της Samsung, αλλά αυτό που πραγματικά διαφοροποιεί τη σειρά 2020 είναι οι βελτιωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) «Smart Screen». Με αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά η Samsung διασφαλίζει ότι η φετινή σειρά παρέχει στους καταναλωτές μια αδιαπραγμάτευτη εμπειρία θέασης, η οποία βασίζεται στις εξής λειτουργίες:

-Quantum Dot AI: Συνδυάζει τον 8Κ Quantum Processor της Samsung με νευρωνικά δίκτυα και με την κορυφαία πλατφόρμα της βιομηχανίας, Tizen, για να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο. Ανεξαρτήτως της προέλευσης ή της τρέχουσας ανάλυσης του, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να προβληθεί σε 33 εκατομμύρια pixels.

-Adaptive Picture: Αναλύει τις συνθήκες φωτισμού και περιεχομένου οθόνης και εξασφαλίζει την τέλεια ποιότητα εικόνας, ανεξάρτητα από το αν η τηλεόραση παρακολουθείται σε σκοτεινό ή φωτεινό δωμάτιο.

-Active Voice Amplifier: Εξαλείφει το δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα απόσπασης προσοχής των Ευρωπαίων καταναλωτών κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης, δηλαδή τον περιβάλλοντα θόρυβο. Αναγνωρίζει, αυτόματα, τις παρεμβολές και προσαρμόζει ανάλογα τη στάθμη του ήχου.

-Objecting Tracking Sound+ (OTS+): Για δημιουργία τρισδιάστατου ηχητικού εφέ, συνδυάζοντας τα πολλαπλά ηχεία που βρίσκονται στο πάνω, κάτω και πλαϊνό μέρος της τηλεόρασης, με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung. Η λειτουργία OTS+ συνδέει τέλεια τον ήχο ακολουθώντας τη δράση στην οθόνη, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία προβολής.

-Q-Symphony: Πρόκειται για μια μοναδική εφαρμογή πολλαπλών ηχείων. Για πρώτη φορά, οι 2020 QLED τηλεοράσεις θα διατηρούν ενεργά τα ηχεία στο πάνω και πλαϊνό μέρος κατά τη σύνδεσή τους με μια μπάρα ήχου της σειράς Q της Samsung, για πλουσιότερο και πληρέστερο περιβάλλοντα ήχο.

4 copy

Το MicroLED είναι το μέλλον που όλοι ονειρευόμαστε

Ή πιο απλά: The Wall. Πρόκειται για αρθρωτή τεχνολογία οθόνης χωρίς όρια όσον αφορά στο μέγεθος, την αναλογία, το πλαίσιο και την ανάλυση. Με διαθέσιμα μεγέθη από 75’’ μέχρι 292’’, οι MicroLED τηλεοράσεις προσφέρουν μια εξατομικευμένη, απαράμιλλη εμπειρία στην οικιακή προβολή. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει με 75’’ και διαρκώς να προσθέτει κομμάτια μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ μπορεί να επιλέξει την αναλογία του πλαισίου, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Η απόδοση των MicroLED φέρνει την εμπειρία κυριολεκτικά στο… σαλόνι μας.

5 copy

Για τους lifestylers

Για όλους όσοι αγαπούν το design, αλλά και για την Gen Z, οι τηλεοράσεις του μέλλοντος έχουν ύφος και άποψη. Περιστρέφονται, μοιράζονται, έχουν πλαίσιο εξαιρετικής αισθητικής και μοιάζουν με… πίνακα σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε, την ευρωπαϊκή κυκλοφορία της The Sero, της επαναστατικής, ολοκαίνουργιας lifestyle τηλεόρασής της. Η The Sero περιστρέφεται οριζόντια και κάθετα, αλλάζοντας προσανατολισμό αυτόματα, ακριβώς όπως ένα smartphone. Έτσι, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο, σε οποιοδήποτε προσανατολισμό οθόνης, συνδέοντας το smartphone τους.

Ακόμα, η τηλεόραση με πρωτοποριακό σχεδιασμό της Samsung, The Serif, θα διατίθεται φέτος σε 43’’, 49’’ και 55’’, σε δύο χρώματα, Cloud White και Cotton Blue. Η The Serif μαζί με την The Sero, αναγνωρίστηκαν για τον καινοτόμο προϊόντικό τους σχεδιασμό στα φετινά διάσημα Βραβεία Design International Forum (iF). Τέλος, η σειρά lifestyle τηλεοράσεων The Frame 2020, διευρύνθηκε με την προσθήκη μοντέλων 32’’ και 75’’. Με τη νέα λειτουργία ΑΙ για αυτόματη ρύθμιση, το Art Store της Τhe Frame είναι σε θέση να προτείνει έργο τέχνης σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του κατόχου!

6

Χάρη στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, προκύπτουν νέες καινοτομίες αιχμής τηλεοράσεων και συσκευών ήχου, με την υπογραφή της πάντα πρωτοπόρας Samsung. Η ανάπτυξη των δυνατοτήτων συνδεδεμένης προβολής που φέρνει ο κολοσσός τεχνολογίας είναι πρώτον το Multi-View, για καταναλωτές που χρησιμοποιούν συχνά άλλες συσκευές, ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν την κινητή τους συσκευή σε μια μεγαλύτερη οθόνη, με τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μορφές διάταξης για δύο οθόνες. Και δεύτερον, το Tap View, η οποία διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τη σύνδεση smartphone σε τηλεόραση. Οι χρήστες μπορούν να αναπαραγάγουν την οθόνη του τηλεφώνου τους στην τηλεόραση, ακουμπώντας απλώς τις συσκευές μεταξύ τους.

Το μέλλον είναι εδώ και πλέον το απολαμβάνουμε σε 8Κ…