ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση – ρεκόρ εξασφάλισε η Revolut

Χρηματοδότηση – ρεκόρ εξασφάλισε η Revolut

Η ταχύτατη ανάπτυξη της Revolut μέσα στο 2019, οπότε και έσπασε το «φράγμα» των 10 εκατ. πελατών ήταν ένας από τους λόγους που η γνωστή fintech startup έκλεισε τον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης της στα 500 εκατ. δολάρια, το οποίο αποτελεί ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχει συγκεντρώσει νεοφυής εταιρεία του συγκεκριμένου κλάδου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνολική χρηματοδότηση της Revolut, η οποία επιδιώκει να εξελιχθεί σε μία παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα, ανέρχεται πλέον στα 836 εκατ. δολάρια, ενώ μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η αποτίμηση της Revolut διαμορφώνεται στα 5,5 δισ. δολάρια, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες σε αξία fintech εταιρείες παγκοσμίως. Ο κύριος επενδυτής αυτού του γύρου είναι η αμερικανική TCV, ενώ αρκετοί υφιστάμενοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2019, η Revolut αύξησε τον αριθμό των πελατών της κατά 169%, τον αριθμό των ενεργών καθημερινών πελατών κατά 380%, ενώ το 2018 είχε κλείσει με αύξηση των εσόδων κατά 354%.

Τα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατὠν της, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων που θα αυξήσουν περαιτέρω την καθημερινή χρήση των υπηρεσιών της. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται δάνεια προς ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις, η επέκταση λογαριασμών αποταμίευσης υψηλών επιτοκίων εκτός Βρετανίας, όπως και η ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιπλέον, η Revolut σκοπεύει να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των Premium και Metal λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες πηγές εσόδων για την Revolut, σημειώνοντας αύξηση 154% πέρυσι. Οι Premium και Metal λογαριασμοί της Revolut περιλαμβάνουν ποικίλα οφέλη για τους πελάτες, όπως απεριόριστο συνάλλαγμα, δωρεάν προμήθεια μετοχικών συναλλαγών και ταξιδιωτική ασφάλιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ