ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: Η Cisco προσφέρει δωρεάν χρήση συστήματος τηλεδιάσκεψης

Κορωνοϊός: Η Cisco προσφέρει δωρεάν χρήση συστήματος τηλεδιάσκεψης

Στην εργασία από το σπίτι στρέφονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις παγκοσμίως στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού Covid-19. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της χρήσης συστημάτων τηλεδιάσκεψης, προκειμένου στελέχη και εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν συσκέψεις απ’ οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Στο πλαίσιο αυτό η Cisco, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δυνατότητες στη δωρεάν άδεια χρήσης του Cisco Webex (σ.σ. το σύστημα τηλεδιάσκεψης της αμερικανικής εταιρείας) στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες όπου είναι διαθέσιμη και όχι μόνο σε εκείνες που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά της δωρεάν άδειας χρήσης του Cisco Webex περιλαμβάνουν απεριόριστη χρήση (χωρίς χρονικούς περιορισμούς), υποστήριξη έως 100 συμμετέχοντες αλλά και δυνατότητα για συμμετοχή στο Webex με απλή τηλεφωνική κλήση (dial in) ή μέσω internet (VoIP).

Επιπλέον, η Cisco παρέχει δωρεάν άδειες χρήσης 90 ημερών σε επιχειρήσεις που δεν είναι πελάτες του Webex προκειμένου να είναι δυνατή η χρήση της υπηρεσίας από έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό συνεργατών και συναδέλφων που εργάζονται εκτός γραφείου, χωρίς επιπλέον κόστος. Ακόμη, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε διεύρυνση της χωρητικότητας του δικτύου για online meetings σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Cisco, η ζήτηση για τις υπηρεσίες του Webex στην Κίνα έχει αυξηθεί κατά 22 φορές από την έναρξη της επιδημίας. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, παρατηρήθηκε επίσης τέσσερις έως πέντε φορές περισσότερους χρήστες στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη, ενώ ο μέσος χρόνος των τηλεδιασκέψεων με Webex διπλασιάστηκε στις χώρες αυτές.

Ακόμη, κατά μέσο όρο, οι δωρεάν εγγραφές σε χώρες που έχουν επηρεαστεί, αυξήθηκαν επτά φορές σε σχέση με τα ποσοστά εγγραφής πριν από την επιδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ