ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμπληρώματα διατροφής: Πώς μπορούν να ενισχύσουν μακροπρόθεσμα τον οργανισμό μας

Συμπληρώματα διατροφής: Πώς μπορούν να ενισχύσουν μακροπρόθεσμα τον οργανισμό μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για τα συμπληρώματα διατροφής είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Μέχρι προσφάτως, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, η συχνή και έντονη κόπωση, το στρες, οι αυξημένες διατροφικές ανάγκες και οι ομολογουμένως αρνητικές επιδράσεις της «γρήγορης» διατροφής στον οργανισμό, μας ωθούσαν στην αναζήτηση συμπληρωματικών επιλογών με στόχο την τόνωση της αντοχής και της ενέργειάς μας.

Την περίοδο που διανύουμε δε, η τάση αυτή έχει γίνει πιο έντονη από ποτέ, με τους περισσότερους από εμάς να στρεφόμαστε σε διατροφικές λύσεις που δύνανται να τονώσουν τον οργανισμό μας και ενδεχομένως, να μας βοηθήσουν να τον «θωρακίσουμε» καλύτερα απέναντι στους ιούς και στα κρυολογήματα.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε για τα συμπληρώματα διατροφής προτού κάνουμε την επιλογή μας; Ποια είναι τα συστατικά που αξίζουν την προσοχή μας και με ποιον τρόπο μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε καλύτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί.

Το απαραίτητο συμπλήρωμα στη διατροφή μας

Με μια πληθώρα συμπληρωμάτων διατροφής να έχει κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια, η διαδικασία της επιλογής για τον σύγχρονο καταναλωτή όχι μόνο δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αναποτελεσματική λόγω της παραπληροφόρησης.

Ένα βασικό στοιχείο, λοιπόν, που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες μας, είναι να αντιληφθούμε αρχικά τα γεγονός ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι υποκατάστατα μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής, πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, πρωτεΐνες και «καλά» λιπαρά.

Όπως η ίδια η ονομασία τους αποκαλύπτει, στόχος τους είναι να δρουν συμπληρωματικά στη διατροφή μας και ειδικότερα κατά τις περιόδους που έχουμε αυξημένες ανάγκες. Αυτός είναι ο λόγος που περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται περισσότερο ο οργανισμός μας, όταν δεν τα λαμβάνει σε επαρκείς ποσότητες μέσω της διατροφής.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχουμε υπόψη μας τις πληροφορίες αυτές κάθε φορά που επιθυμούμε να αγοράσουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Με τον όρο «ευεξία», άλλωστε, να βρίσκεται παντού γύρω μας πλέον, πολλοί από εμάς δείχνουμε ακόμη πιο έντονο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της υγείας και της καλής φυσικής μας κατάστασης μέσω της διατροφής και σε πολλές περιπτώσεις, η βιασύνη και η γρήγορη πληροφόρηση, μπορούν να μας οδηγήσουν σε λάθη. Είναι συνεπώς σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί προκειμένου να ανακαλύψουμε την αυθεντική φόρμουλα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας.

image1

Η σημασία ενός μακροπρόθεσμου στόχου και τα κατάλληλα συστατικά

Σε κάθε περίπτωση, το πλέον σημαντικό στοιχείο που αξίζει να έχουμε υπόψη μας προτού προμηθευτούμε ένα συμπλήρωμα διατροφής, σχετίζεται με το αν μπορεί να ενισχύσει μακροπρόθεσμα τον οργανισμό μας.

Πολλά σκευάσματα που κυκλοφορούν, δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού για επιπλέον τόνωση, ενέργεια και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Όμως εκεί ακριβώς βρίσκεται το «κλειδί» σε ό,τι αφορά τα συμπληρώματα διατροφής: Στη μακροπρόθεσμη και όχι την ευκαιριακή ενίσχυση του οργανισμού -η οποία συνήθως δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση του οργανισμού μας, λοιπόν, μπορεί να την προσφέρει ο κατάλληλος συνδυασμός συστατικών, στις ιδανικές αναλογίες. Υπάρχουν διάφορα συστατικά τα οποία φέρονται να έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες όμως, το πλέον δημοφιλές εδώ και 5.000 χρόνια είναι το ginseng και για την ακρίβεια, δύο συγκεκριμένα εκχυλίσματά του : Το Siberian και το Korean ginseng.

Βάζοντας τη «ρίζα της ζωής» σε πρώτο πλάνο

Το γεγονός πως ginseng σημαίνει «ρίζα της ζωής», έχει σίγουρα τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη σημασία. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το ότι στο Korean ginseng, προσδίδεται ο χαρακτηρισμός «panax», αφού πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως αυτή η ρίζα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη θεραπεία κάθε ασθένειας.

Πιο αναλυτικά, το κορεατικό ginseng τονώνει τις πνευματικές και σωματικές λειτουργίες του οργανισμού, ενώ μεταξύ άλλων, δίνει ζωντάνια, είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση του άγχους και αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει την κυτταρική γήρανση και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Όσο για το σιβηριανό ginseng, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ιδανικό για την ενίσχυση της φυσικής μας αντοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ανάκαμψη του οργανισμού μας μετά από ασθένειες.

Περιέχοντας Siberian και τιτλοποιημένο, 100% φυσικό κορεατικό εκχύλισμα ginseng και μεταξύ άλλων συνένζυμο Q10, ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό που χαρίζει ενέργεια, δεν είναι τυχαίο ότι το IMMUVIT -η αυθεντική ελβετική φόρμουλα που ανακάλυψε ο Mr Ginseng (ο κατά κόσμον Δρ. Karl H. Rueckert), βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής ανά τον κόσμο, εδώ και 20 χρόνια. Από το Immuvit Plus Q10 στο Immuvit Prime 50+ για τις ανάγκες των ατόμων άνω των 50 ετών: Ο πρωτοπόρος στην έρευνα των ευεργετικών αποτελεσμάτων του κορεατικού ginseng, Δρ. Rueckert, κατάφερε να κάνει τη διαφορά με το έργο του, δημιουργώντας μια φόρμουλα η οποία μπορεί να τονώσει και να ενισχύσει μακροπρόθεσμα τον ανθρώπινο οργανισμό.

image2

Προτού επιλέξετε ένα συμπλήρωμα διατροφής, λοιπόν, για να ενισχύσετε τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σας σύστημα αυτή την περίοδο, προσπαθήστε να αφιερώσετε την προσοχή σας στα συστατικά που περιέχει προκειμένου να εξυπηρετήσει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες σας. Κυρίως όμως, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι θα παραλάβετε μια αυθεντική φόρμουλα στα χέρια σας, δηλαδή ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα μπορέσει να τονώσει μακροπρόθεσμα και όχι ευκαιριακά τον οργανισμό σας.

Για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε και να αισθανθείτε ξανά γεμάτοι ενέργεια, είναι σημαντικό να συνεχίσετε σε κάθε περίπτωση να ακολουθείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και ενδεχομένως, να ζητήσετε τις συμβουλές ενός διαιτολόγου ή ενός γιατρού προτού στραφείτε σε ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, η εύρεση του κατάλληλου για εσάς συμπληρώματος διατροφής, θα γίνει πιο εύκολη, ασφαλής και αποτελεσματική.