ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Για ποιες υπηρεσίες ΔΕΝ χρειάζεται να επισκεφθείς το κατάστημα

Alpha Bank: Για ποιες υπηρεσίες ΔΕΝ χρειάζεται να επισκεφθείς το κατάστημα

Στην εποχή του #menoumespiti μία από τις βασικές ευθύνες όλων των πολιτών είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Σε αυτή την προσπάθεια, οι ψηφιακές τεχνολογίες αποδεικνύονται σημαντικός αρωγός, καθώς πολλές από τις εργασίες για τις οποίες πολλοί καταναλωτές διεκπεραίωναν σε ένα φυσικό κατάστημα, μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου ή ακόμη και από το smartphone τους. Και ένας τομέας όπου-με κυριολεκτικά ελάχιστες εξαιρέσεις- τα πάντα μπορούν να γίνουν ψηφιακά είναι ο τραπεζικός.

Η ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking) δεν είναι κάτι νέο, καθώς υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και στη χώρα μας. Και ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων χρησιμοποιεί τόσο το web banking όσο και το mobile banking, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητά του έχοντας τη δυνατότητα να κάνει όλες τις συναλλαγές του από το σπίτι του. Πλέον, όμως, οι εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού καθιστούν το e-banking απαραίτητο, όχι μόνο λόγω της ευκολίας, αλλά και επειδή μας επιτρέπει να αποφεύγουμε τις πολλές μετακινήσεις, εστιάζοντας μόνο στις πραγματικά αναγκαίες.

Όσον αφορά στο e-banking, η τράπεζα που έχει καταφέρει να προσφέρει μία εξαιρετικά ευρεία γκάμα υπηρεσιών μέσω των ψηφιακών καναλιών δεν είναι άλλη από την Alpha Bank. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι πελάτες της Alpha Bank, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο ή το mobile app της τράπεζας, έχουν πρακτικά τη δυνατότητα να μη χρειάζεται να μεταβούν σε κατάστημα. Και μάλιστα όλα αυτά γίνονται με έναν εξαιρετικά εύχρηστο και ασφαλή τρόπο. Τόσο εύκολο που ακόμη και όσοι ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά κανάλια της Alpha Bank, να χρειάζεται απλά να κάνουν μία πρώτη δοκιμή και να τα καταφέρουν.

Τι θα βρείτε

Με το myAlpha δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της Τράπεζας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των λογαριασμών τους (ακόμα κι από άλλες τράπεζες), να πραγματοποιήσουν κάθε είδους συναλλαγή συμπεριλαμβανομένων πληρωμών λογαριασμών κάθε είδους, μεταφορών χρημάτων σε λογαριασμούς της Alpha Bank ή άλλων τραπεζών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έλεγχο των δαπανών μέσω των χρεωστικών ή των πιστωτικών καρτών κ.ά.

Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν είτε μέσω του web (myAlpha Web) είτε του smartphone και του σχετικού app (myAlpha Mobile).

a2

Επιπλέον, παρέχονται και άλλα online εύχρηστα apps, όπως το εξαιρετικά Bonus app, η mobile εφαρμογή του πιο δημοφιλούς προγράμματος επιβράβευσης, και το bleep, μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Alpha Bank, να αποκτήσουν άμεσα μία προπληρωμένη κάρτα για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Ακόμη, η Τράπεζα σε περιόδους, σαν και αυτή που διανύουμε, δίνει τη δυνατότητα και για ανέπαφες πληρωμές, το όριο των οποίων αυξήθηκε στα 50 ευρώ, για την μοναδική περίπτωση που θα χρειαστεί να βγούμε εκτάκτως από το σπίτι μέσω του my Alpha wallet. Η δυνατότητα αυτή αφορά τους χρήστες Android smartphones και επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε καν το PIN στο POS του σημείου πώλησης.

Online εγγραφή

Για όσους πελάτες της Alpha Bank δεν είναι χρήστες των e-Banking υπηρεσιών της, η εγγραφή είναι πιο εύκολη από ποτέ, χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψή τους σε Κατάστημα.

Έχοντας μία κάρτα τους Alpha Bank μπορούν να αποκτήσουν κωδικούς e-Βanking και να συνδεθούν άμεσα στις σχετικές online υπηρεσίες. Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο online και μέσω του myAlpha Mobile app της τράπεζας, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

a3

Η σημασία της ασφάλειας

Η ασφάλεια αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες για την Alpha Bank, ιδίως την τρέχουσα περίοδο που παρατηρείται σημαντική αύξηση στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της.

Για τον λόγο αυτό, οι διαδικτυακές υπηρεσίες αναβαθμίζονται διαρκώς, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη προστασία απέναντι στην απειλή ηλεκτρονικής απάτης. Και αυτό γίνεται με ποικίλους τρόπους, όπως είναι η κρυπτογράφηση των συναλλαγών, η αυτόματη αποσύνδεση, η παροχή ενός δεύτερου «επιπέδου» πιστοποίησης (myAlpha Code), ο καθορισμός ανώτατων ορίων μεταφορών και η υπηρεσία ειδοποιήσεων.

Επιπλέον, την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται μία έξαρση του phishing, της προσπάθειας, δηλαδή, επιτήδειων να ξεγελάσουν -μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας- τους χρήστες και να «υποκλέψουν» τους κωδικούς πρόσβασης στους e-banking λογαριασμούς τους ή το PIN της κάρτας τους. Η Alpha Bank έχει προχωρήσει σε ειδικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, ωστόσο προτείνει σε όλους τους πελάτες της να ενημερωθούν μέσω του site της, σχετικά με ορισμένες πρακτικές συμβουλές σχετικά με ασφαλείς συναλλαγές, όπως είναι η συχνή αλλαγή κωδικών e-banking, η προστασία των υπολογιστών τους με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων ασφάλειας (antivirus) κ.ά.