ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η εποχή του κορονοϊού αλλάζει τις μετακινήσεις σου - και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

Πώς η εποχή του κορονοϊού αλλάζει τις μετακινήσεις σου - και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

Οι μέρες άρχισαν να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Όχι μόνο γιατί όλα δείχνουν να στρέφονται γύρω από την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και γιατί όντως μοιάζουν πολύ. Βέβαια, τώρα νιώθεις ότι ζεις την ημέρα της μαρμότας. Αλλά όταν περάσει όλο αυτό; Πόσα πράγματα θα έχουν αλλάξει στη ζωή σου;

Ψώνια, online!

Άρχισες να ψωνίζεις τα είδη πρώτης ανάγκης online. Είναι πιο εύκολο έτσι. Τα ράφια στη σουπερμάρκετ αδειάζουν υπερβολικά γρήγορα, στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου δε «χωράτε» πάνω από 5 πελάτες και στο σπίτι σου είναι πολύ λιγότερες οι πιθανότητες να κολλήσεις ή να μεταδώσεις κανέναν ιό. Οπότε άρχισες να προτιμάς τις onlineπαραγγελίες – ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένεις 15 ημέρες για να έρθει η παραγγελία σου. Και δεν είσαι μόνο εσύ: Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι online αγορές σε σουπερμάρκετ, σε συγκεκριμένα προϊόντα, έχουν σχεδόν 5πλασιαστεί.

Και για όλα τα υπόλοιπα που δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης - σαγιονάρες για το σπίτι; Ρούχα για το παιδί; Βιβλία ή tablet για να περνάνε τα Σαββατοκύριακα; - δεν έχεις και άλλη επιλογή! Μόνο online,από την ημέρα που έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα.

Δουλειά και σχολείο από το σπίτι

Πολλές εταιρίες αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν γρήγορα σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που να επιτρέπει την τηλεργασία – κι αυτό μπορεί μελλοντικά να δώσει δυνατότητες σε διάφορες ομάδες ατόμων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εργασιακούς χώρους. Τώρα θα μάθεις αν μπορείς να εργαστείς από το σπίτι σου και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις μελλοντικές σου επιλογές. Αντίστοιχα, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, πολλά σχολεία και πανεπιστήμια ξεκίνησαν τα onlineμαθήματα και τις onlineδιασκέψεις. Αυτό δίνει τεράστιες δυνατότητες για όσους δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μετακίνησης.

ΚΤΕΟ από το σπίτι;

Φυσικά κάποια πράγματα δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να γίνουν online. Δεν μπορείς να περάσεις το αυτοκίνητό σου από ΚΤΕΟ. Γι’ αυτό και οι οδηγοί των οποίων το ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου τους θα έληγε αυτό το διάστημα, έχουν πάρει παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου.Το ίδιο ισχύει και για οδηγούς των οποίων θα έληγε τώρα το δίπλωμα οδήγησης: παίρνουν παράταση για μετά τις 30 Απριλίου. Και για τους νέους οδηγούς, αναγκαστικά θα περιμένουν.

Και η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου; Γιατί να μην την κάνεις online;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι online, εδώ και πολύ καιρό! Ειδικά τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες άρχισαν να επενδύουν στις digital διαδικασίες για να μπορούν να παρέχουν ασφάλεια online – είναι πιο απλό και πολύ πιο οικονομικό για τον καταναλωτή. Αλλά μέχρι σήμερα, μόνο το 9,6% των οδηγών της χώρας αγοράζει ασφάλεια online ή μέσω online πλατφόρμας.

Θα αλλάξει κι αυτό λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων; Μάλλον. Οι οδηγοί θα αρχίσουν να αναζητούν πιο άμεσες και εύκολες λύσεις, online. Οι ίδιοι οι διαμεσολαβητές που τόσο καιρό λειτουργούσαν μέσω προσωπικής επαφής, άρχισαν να στρέφονται σε online λύσεις για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστών έστειλε αίτημα στην κυβέρνηση ζητώντας να γίνονται αποδεκτά τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια κατά τη διάρκεια ελέγχων της Τροχαίας.

Ασφάλεια αυτοκινήτου και online και με έκπτωση 1 μήνα

Η Hellas Direct ήταν πάντα online και digital. Και τώρα κάνει σε όλους τους οδηγούς 1 μήνα δώρο στην ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, με την αποκλειστική προσφορά MENOUMESPITI που ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου. Ακριβώς επειδή είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει έναν οδηγό για οτιδήποτε χρειάζεται και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες: από μία online αγορά μέχρι την αποστολή μίας ειδικής ομάδας σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης.

Στην Hellas Direct ό,τι και να συμβαίνει, όλα συνεχίζουν όπως πριν. Σκέψου ότι η ίδια κυνηγούσε την Τροχαία και παρακαλούσε να γίνονται δεκτά σε ελέγχους οδηγών τα – προβλεπόμενα από τον νόμο – ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ήδη από το 2013...