ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο skroutz.gr εισέρχεται η CVC Capital Partners

Στο skroutz.gr εισέρχεται η CVC Capital Partners

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Skroutz AE, της πιο γνωστής εταιρείας στην Ελλάδα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου ετοιμάζεται να εισέλθει η CVC Capital Partners, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως.

H συμφωνία της CVC με τη διοικητική ομάδα του Skroutz αφορά την απόκτηση ισχυρής μειοψηφικής συμμετοχής, ενώ τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ποσοστό που πρόκειται να αποκτήσει η CVC είναι αρκετά υψηλό αλλά βάσει της συμφωνίας η διοίκηση της Skroutz παραμένει στην ομάδα των τριών ιδρυτών (Γιώργος Αυγουστίδης, Βασίλης Δήμος, Γιώργος Χατζηγεωργίου). Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στη μετοχική σύνθεση παραμένει, με σχετικά μικρό ποσοστό, το SouthBridge Europe Mezzanine, το επενδυτικό fund που είχε εισέλθει στη μετοχική σύνθεση του Skroutz στις αρχές του 2018 όταν η Dionic πούλησε τη συμμετοχή της στην εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία, οι συζητήσεις για την οποία ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, διευρύνει τις δυνατότητες της Skroutz για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δυναμική της ομάδας της Skroutz για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Skroutz αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρίας. Η συμφωνία μας με την CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. Έρχεται δε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα».

Η Skroutz Α.Ε., η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαχειρίζεται τη δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια προϊόντα σε πάνω από 4.500 ηλεκτρονικά καταστήματα. Το www.skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις.

Η CVC Capital Partners είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο. Από την ίδρυση της το 1981 έως και σήμερα έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 134 δισ. δολαρίων παγκοσμίως υλοποιώντας περισσότερες από 300 επενδύσεις, ενώ σήμερα διαχειρίζεται assets αξίας άνω των 82 δισ. δολαρίων. Διατηρεί γραφεία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ