ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς να συνδέσετε την Alpha Bank κάρτα σας με το Apple Pay

Πώς να συνδέσετε την Alpha Bank κάρτα σας με το Apple Pay

Μία από τις νέες τάσεις στο χώρο των ψηφιακών συναλλαγών είναι η πληρωμή χωρίς… κάρτα, αλλά με τη χρήση του smartphone ή ενός smartwatch. Για τους κατόχους iPhone ή/και Apple Watch, αυτή η δυνατότητα είναι εφικτή μέσω του Apple Pay, αρκεί η τράπεζά τους να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δυνατότητα που πλέον προσφέρει στους πελάτες της η Alpha Bank, η οποία έγινε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που υποστηρίζει το Apple Pay.

Τα οφέλη από τη χρήση της υπηρεσίας είναι πολλαπλά. Καταρχάς, οι συναλλαγές γίνονται ανέπαφα, κάτι αρκετά σημαντικό ιδίως την τρέχουσα περίοδο με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού να είναι σε ισχύ. Επίσης, οι συναλλαγές γίνονται πολύ γρήγορα καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο καταναλωτής είναι να φέρει κοντά στο τερματικό αποδοχής συναλλαγών (POS) το iPhone ή το Apple Watch του, χωρίς να χρειάζεται καν να πληκτρολογήσει το PIN της κάρτας του. Ουσιαστικά, για τις εκτός σπιτιού αγορές το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του είναι το κινητό ή το ρολόι του. Σημειώνουμε πως το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα POS που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές και τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα αυτών που είναι εγκατεστημένα στα ελληνικά καταστήματα.

2 copy

Αλλά και για τις online αγορές το Apple Pay κάνει πιο εύκολη τη ζωή του καταναλωτή. Εκατομμύρια online καταστήματα υποστηρίζουν το Apple Pay δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη τους να μη χρειάζεται να δημιουργήσει λογαριασμούς, να καταχωρήσει τα στοιχεία της κάρτας του ή να συμπληρώσει κάποια φόρμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το Apple Pay.

Η διαδικασία σύνδεσης μίας Alpha Bank κάρτας με το Apple Pay είναι εξαιρετικά εύκολη. Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή Wallet στο iPhone και ακολουθεί τις απλές οδηγίες. Αντίστοιχη είναι η διαδικασία για τη σύνδεση μέσω Apple Watch ή iPad και Μac. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται επίσης μέσα στην ιστοσελίδα www.alpha.gr με αναλυτικά video.

3 copy

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως προς το παρόν το Apple Pay υποστηρίζουν οι κάρτες Visa της Alpha Bank, ενώ θα είναι σύντομα διαθέσιμο και για τις κάρτες Mastercard.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Apple Pay είναι η ασφάλεια που προσφέρει. Σε κάθε συναλλαγή, το Apple Pay χρησιμοποιεί έναν αριθμό για τη συγκεκριμένη συσκευή και έναν μοναδικό κωδικό συναλλαγής. Έτσι ο αριθμός της κάρτας σας δεν αποθηκεύεται ποτέ στη συσκευή και οι αριθμοί των καρτών σας δεν κοινοποιούνται ποτέ στους εμπόρους. Επιπλέον, οι συναλλαγές γίνονται μέσω Face ID ή Touch ID παρέχοντας τη μέγιστη ασφάλεια.

Πρακτικά, το Apple Pay είναι η ιδανική λύση πληρωμών για τους πελάτες της Alpha Bank που χρησιμοποιούν iPhone ή Apple Watch. Μία λύση που προσφέρει ταχύτητα, ευκολία αλλά και ασφάλεια, τα οποία αποτελούν και τα ζητούμενα από όλους τους καταναλωτές.