ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ φέρνει την επανάσταση στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ φέρνει την επανάσταση στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Κάθε σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να εντάξει στον σχεδιασμό και στο περιεχόμενό της το digital marketing, εάν θέλει όχι μόνο να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Το digital marketing είναι πλέον εξίσου σημαντικό με την ουσία και τον σκοπό της επιχείρησης, καθώς χωρίς αυτό η οποιαδήποτε επιχείρηση είναι εν πολλοίς «καταδικασμένη» σε αυτοαναφορικότητα και τελικά σε αδιέξοδο. Πολύ απλά, ποιος είναι ο στόχος μιας επιχείρησης, αν δεν μπορεί να απευθυνθεί στην αγορά;

Γιατί αυτό ακριβώς κάνει το digital marketing: Φέρνει την επιχείρηση στην αγορά, στους καταναλωτές, στους πελάτες της, με τον πιο σύγχρονο τρόπο, καθώς αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που η τεχνολογία, στην πιο ανεπτυγμένη της μορφή, θέτει στη διάθεση της επικοινωνίας. Το digital marketing είναι η σύνθεση όλων των ηλεκτρονικών και ψηφιακών εργαλείων που είναι στη διάθεσή μας σε μια στρατηγική και αποτελεί το πιο σημαντικό «όπλο» στη φαρέτρα κάθε επιχειρηματία που θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Είναι το σημαντικότερο «όπλο» γιατί δίνει στην επιχείρηση δυνατότητες και ευκαιρίες, που σε διαφορετική περίπτωση κάποιος θα τις θεωρούσε αδιανόητες και όχι απλά αδύνατες. Καταρχήν γιατί αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει η χρήση των κοινωνικών δικτύων για αύξηση των πωλήσεων, μέσω της αναγνωρισιμότητας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Με την χρήση περιεχομένου, το digital marketing αξιοποιεί αυτό που ονομάζεται Content Marketing, ώστε να επικοινωνηθεί το συγκεκριμένο μήνυμα που επιθυμεί η επιχείρηση. Ακολούθως, μέσω του digital marketing αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες που δίνουν οι μηχανές αναζήτησης, αλλά και πιο εξειδικευμένα εργαλεία που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας -αρκεί να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ALBA

Ακριβώς αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Professional Diploma in Digital Marketing που διοργανώνει το ALBA Graduate Business School. Μέσα σε 116 συνολικά ώρες μαθημάτων, από τις οποίες οι 63 γίνονται με φυσική παρουσία και οι υπόλοιπες 53 ηλεκτρονικά, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν γύρω από όλες τις εξελίξεις στο digital marketing αλλά και να εκπαιδευτούν ώστε να χρησιμοποιούν τα εργαλεία του. Η εκπαίδευση μάλιστα γίνεται τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά σε computer lab και μέσω της Digi-day, όπου οι συμμετέχοντες αξιοποιούν μέσω πρακτικής εξάσκησης όσα διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δουλεύοντας ανά ομάδες και επιλύοντας ένα πραγματικό case study που αφορά στην ανάπτυξη μίας της digital marketing στρατηγικής.

2837957

Το Professional Diploma in Digital Marketing έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2014 και συνεχίζεται διαρκώς ανανεωμένο, με εκπαιδευτικό υλικό ειδικά διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα trends της αγοράς. Για πρώτη φορά φέτος διδάσκονται τα μαθήματα «2020 Marketing», «Online Reputation Management» και «Programmatic», παράλληλα με μαθήματα σε ενότητες όπως το Social Media Marketing, το Search Engine Marketing, ή το Web Analytics. Κάθε συμμετέχοντας, με την ολοκλήρωση του course έχει μάθει όλες τις νέες τεχνολογίες και πλέον είναι ικανός να διαχειρίζεται τη φήμη του brand του, απευθυνόμενος στο σωστό κοινό την κατάλληλη στιγμή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν με δύο τρόπους, είτε χειρόγραφα, με μία φόρμα εγγραφής, είτε ηλεκτρονικά. Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι στα 1.600 ευρώ, όμως προσφέρεται και έκπτωση έγκαιρης εγγραφής -early bird discount- που φτάνει το 25%. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κατά κύριο λόγο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 18.00-21.30, στο ALBA Graduate Business School στην οδό Ξενίας 6-8, απέναντι από την πλατεία Μαβίλη.