ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά για τον ΟΠΑΠ

Σύσκεψη Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά για τον ΟΠΑΠ

Συνάντηση με βασικό θέμα τον ΟΠΑΠ είχαν στο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα στις σχέσεις του Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ και η υπόθεση των VLTs.

Κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε μετά τη συνάντηση πως αναζητείται ένας καλύτερος τρόπος για να εισπραχθούν τα έσοδα που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης του ειδικού τέλους ή ακόμη και για αντικατάστασή του με ένα άλλο ισοδύναμο.

Σημειώνεται πως αν και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν δρομολογήσει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την είσπραξη του τέλους και το υπουργείο δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα υποδείγματα δήλωσης απόδοσης του ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, αυτή δεν αναμένεται να προχωρήσει ομαλά.

Σύμφωνα με το νόμο η εν λόγω δήλωση υποβάλλεται και το ειδικό τέλος καταβάλλεται μέχρι την 20η ημέρα κάθε μήνα και αφορά στις εισπράξεις από το ειδικό τέλος που έχουν καταβάλει οι παίκτες, ανά στήλη, των παιγνίων του ΟΠΑΠ τον προηγούμενο μήνα.

Κανονικά η πρώτη δήλωση για τον Ιανουάριο θα έπρεπε να υποβληθεί έως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πιθανό την παρούσα περίοδο με τον ΟΠΑΠ να ζητά παράταση.

Από την επιβολή ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ