ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ένα νέο, πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ από την Kafea Terra

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ένα νέο, πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ  από την Kafea Terra

Όταν περίπου στα μέσα Μαρτίου η οικονομική δραστηριότητα ανεστάλη στο μεγαλύτερο μέρος της, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όταν κάθε κοινωνική δραστηριότητα διακόπηκε εντελώς και χρειάστηκε όλοι να μείνουμε σπίτι για να αντιμετωπίσουμε την απειλή, κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα η αγωνία για τον άγνωστο ιό.

Στη συνέχεια, ενεργοποιήθηκε μια νέα κουλτούρα που έδωσε θάρρος και πνοή δύναμης στην ελληνική κοινωνία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο: Η αλληλεγγύη, η προσφορά, η στήριξη στον συνάνθρωπο. Κι αυτό έγινε αρχικά, σε ατομικό επίπεδο, όπου ο καθένας μας κλήθηκε να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του, προκειμένου να διαφυλάξει την υγεία και την ασφάλειά τόσο του ίδιου, αλλά κυρίως και του πιο ευάλωτου συνανθρώπου του, του ηλικιωμένου, του ασθενή, εκείνου που ανήκει στις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Έγινε όμως και σε επίπεδο επιχειρήσεων, οι οποίες στην πλειονότητά τους, προχώρησαν με έξυπνο τρόπο σε ωφέλιμες κινήσεις για το κοινωνικό σύνολο, σε διάφορους τομείς που εντοπίστηκαν ανάγκες, με κυρίαρχο φυσικά τον τομέα της Υγείας.

Ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα βρέθηκε εξαρχής στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του covid-19. Τα μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος υγείας υπήρξαν άμεσα και αποτελεσματικά, καθώς επίσης σημαντική υπήρξε η ενίσχυση από το κράτος και επιχειρηματικούς φορείς της χώρας μας. Παρών, στη στήριξη αυτή ο δυναμικός κλάδος του καφέ, με εκπρόσωπο την Ελληνική Βιομηχανία Kafea Terra, που στηρίζει το ΕΚΑΒ με στοχευμένες ενέργειες, υψηλού οφέλους.

01 600x500

Η Kafea Terra δωρίζει ασθενοφόρο, μηχανές και κάψουλες espresso Dimello στο ΕΚΑΒ

Η Kafea Terra A.E.B.E. είναι μία αμιγώς ελληνική βιομηχανία καφέ, πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά espresso, με κύρια δραστηριότητα την εισαγωγή του espresso illy από το 1988 και την παραγωγή άριστης ποιότητας καφέ Dimello από το 2006. Από την πρώτη στιγμή, ευαισθητοποιήθηκε να συμμετάσχει στο αγώνα για την Υγεία όλων μας και στήριξε έμπρακτα τον Οργανισμό που δέχτηκε μεγάλο βάρος και πίεση αυτή την περίοδο. Πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το ΕΚΑΒ, στο οποίο η στήριξη της Κafea Terra ήταν διπλή: δώρισε ένα ολοκαίνουριο, πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, προκειμένου να ενισχύσει το βεβαρημένο φόρτο διακομιδής. Τώρα, οδηγοί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο όχημα που θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους, σε έναν τομέα που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Ambulance 2 copy
Ambulance 3

Παράλληλα, η Kafea Terra αναγνωρίζει το δύσκολο καθήκον στο οποίο ανταποκρίνονται καθημερινά, αδιάκοπα και ακούραστα όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και προχωρά σε δεύτερη προσφορά. 50 μηχανές και 100.000 κάψουλες Dimello, μαζί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά, βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, με στόχο να δώσουν μια ευχάριστη στιγμή απόλαυσης στην καθημερινότητά τους. Η Kafea Terra προβαίνει έτσι σε μία κίνηση άμεσης συνάφειας με το αντικείμενό της, σε έναν χώρο στον οποίο πρωτοστατεί επί δεκαετίες, προκειμένου να εκφράσει ένα ολόψυχο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

ΚΑΨΟΥΛΕΣ DIMELLO 3 copy

Η πρώτη φάση της πανδημίας στη χώρα μας φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, χάρη στη συνολική προσφορά, τόσο των ιδιωτών στη χώρα, όσο και των επιχειρήσεων που τόλμησαν. Ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της νέας εποχής που ξεκινά σήμερα είναι να διατηρηθεί αυτό το κλίμα συνεισφοράς, που αναδείχθηκε μέσα από τις μεγάλες δυσκολίες, ώστε να αποτελέσει η πατρίδα μας πρότυπο για όλο τον κόσμο.