ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2019 για τη Westnet

Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2019 για τη Westnet

Θετικές οικονομικές επιδόσεις και ισχυρή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών παρουσίασε το 2019 ο όμιλος  Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia.

Συγκεκριμένα, η Westnet για την οικονομική χρήση του 2019 κατέγραψε σημαντικά ενισχυμένο ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 110,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2018. Επίσης, ο όμιλος σημείωσε ισχυρή αύξηση, της τάξης του 34% και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε το επίπεδο των 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2018. Σημαντική ήταν η αύξηση και στα προ φόρων κέρδη του ομίλου Westnet για το 2019, διαμορφωμένα στα 1,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 60% σε ετήσια βάση, από τις 834 χιλ. ευρώ του 2018.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Westnet για το 2019, δικαιώνουν απόλυτα το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας το οποίο την έχει εδραιώσει ως έναν εκ των μεγαλύτερων διανομέων στην ςλληνική αγορά. Η προσθήκη νέων κατηγοριών, αλλά και η περαιτέρω ωρίμανση των ήδη υπαρχόντων συνεργασιών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί και η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, οι οποίες το 2019 αντιπροσώπευσαν το 23% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων, έναντι 12% του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για το 2020 με θετική πορεία που αποδίδεται στην περαιτέρω ωρίμανση των στρατηγικών συνεργασιών με τους βασικούς προμηθευτές, καθώς και ανάπτυξη των νέων κατηγοριών Voice over IP solutions, Security Solutions, Smartwatches στις οποίες τοποθετήθηκε στο τέλος του 2019. Συγκεκριμένη και στοχευμένη ανάπτυξη αναμένεται επίσης και για τα προϊόντα μπαταριών Toshiba, με έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ